Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sin City - Bűn nem látni!

2014. április 16. - DavidRawrr

történet.png

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

Vélemény.png

1991. Frank Miller ekkor készítette el a 13 részből álló Sin City képregény első részét. Röpke 14 év után, 2005-ben ő, Rodriguez és Tarantino mindezt vászonra/képernyőre vitték, és mitagadás, abszolút nem nyúltak mellé!

Nos, mint a leírásban is olvasható kapunk 3 különböző történetet. 2 órás a film, tökéletesen bele lett építve ebbe mind a 3 sztori. Mindegyik kellően részletes, véres, trágár, olykor humoros. Kellő morbiditással bír el, néha egészen gyomorforgató az ami előttünk történik a képernyőn. Ám mégsem, a film kialakítása javarészt fekete-fehér, csak bizonyos részleteket emel ki a film más színnel, néha a vért, esetleg egy szereplő szemét vagy bőrszínét. Így egy fokkal elviselhetőbb egy-két jelenet. Ragaszkodtak ahhoz, hogy egy képregényből lett átportolva a történet a vászonra, és ez így egy nagyon jó, hangulatos (tényleg) képivilágot ad a filmnek.
Az átvezetések végülis jók, jók a váltások a történetek közt!
A párbeszédek pedig a szokásos, trágár, csúnya, de sokszor humoros és ez így van jól!

Szereplők terén senkit sem részleteznék igazán! Akinek ebben a filmben szerepe van az mind tökéletesen játszik. Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba.. és még lehetne itt sorolni, mert a mellékszereplőkkel (a fontosabbakkal) együtt igencsak hosszú a lista! Kifogástalanul, helytállóan játszanak!

Nos... Mint a cím is mutatja, bűn nem látni! Kötelező!

Pontok.png

imdb.png8.2/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr586044035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása