Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Rémségek cirkusza (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant)

2014. január 23. - Nikosssz

történet.png

A tizennégy éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez megváltozik, miután a barátjával találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és a még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.Vélemény.png

Mi kell egy sikeres tinifilmhez? Vámpírok! Ez szinte mindig bejön. Ez azonban eltérve az alkonyattól, nem a farkasokkal állítja szembe a vámpírokat, hanem a vámpírokkal! -Várj mi?! - A vámpírok két részre szakadtak. Vámpír név alatt maradtak a ˝vegetáriánusok˝ , akik életben hagyják áldozatukat, csak egy kicsit isznak belőle. A vérszipolyok lettek a gonosz vámpírok, akik olyan csúnyán viselkednek, hogy megölik a ˝vértasakjaikat˝. Abban is eltér még továbbá, hogy nem a romantizmus szemszögéből mutat be mindent. Persze ebben is megtalálható ez a szál, de jobban koncentrál más egyebekre. Viszont a megjelenésük hasonló. Először ugyanis könyv formájában jelent meg akárcsak a Twilight széria. A könyv azonban tovább folytatja ezt a történetet, és a filmek meg nem! Ez egy elég nagy lehúzás a pontozás szempontjából. Nem lenne gond, ha nem folytatták volna, ha legalább olyan befejezést csináltak volna, hogy tényleg lezárják. Ehelyett beraknak egy olyant, hogy az ember számítson a folytatásra. Valószínű, hogy már nem lesz belőle semmi!

Látványilag nagyon ott van az egész film. Az egyes szörnyek remek ötletek szüleményei, és remekül ki is vannak dolgozva. Minden tetszett benne kivéve Madame Truska. Hogy tudnak egy olyan gyönyörű nőt mint Salma Hayek olyan csúf szakállas nővé tenni, amitől inkább a hányinger kerülgeti az embert. Viszont ami meg mindent túl szárnyalt az a pók volt. Tényleg gyönyörűen volt kidolgozva, és egy pókfóbiás biztos nem a képernyőre nézett amikor ő megjelent. Amiben viszont csalódtam az a suhanás megoldása. Eléggé gyenge megoldás övezte ezeket a jeleneteket. Ettől sokkal jobb, és egyedibb megoldás is lehetett volna.

A sztorit tekintve eléggé rendben volt, ugye leszámítva a be nem fejezést. Ettől eltekintve elég élvezhető alkotás, és a maga módján egyedi is. A tini filmek mellett kellően fordulatos, és nem tudhatunk dolgokat előre, mint sok más filmben. Ezzel is egy nagyon pozitív hatást mértek rám.

Szereplők terén elég jól döntöttek. Josh Hutcherson-t eleinte inkább kívántam volna a jók oldalára mintsem a sötét oldalra. De a filmmel párhuzamosan rájöttem, hogy talán jobban is áll neki ez a szerep, mintha John C. Reilly aszisztensét játszotta volna. Sokkal jobban ki tudott bontakozni kevesebb játékidő alatt, mint a főszereplőt alakító Chris Massoglia. Ő elég visszafogottan játszott, de ez lehet csak azért, mert mindössze  filmje közül, ez volt a második. Ehhez képest az összhatás elég jó lett, és a nem túlzottan profi színész is bepasszol a többiek közé.

Elég érdekes film, jó színészekkel, jó hangulattal. A befejezésén kívül nehéz ilyen nagyobb gondot találni. Ha kijönne a folytatás valami csoda folytán, akkor én tuti megnézném! :)Pontok.pngimdb.png6,0/10sajat.png7,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr25778450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása