Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Szerelmünk lapjai (The Notebook)

2014. január 04. - Nikosssz

történet.png

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.Vélemény.png

Kicsit fiatalabb fejjel már egyszer megnéztem a filmet. Akkor valahogy nem tudtam jól szórakozni rajta. Unalmasnak tűnt, és az járt a fejembe, hogy soha többet. Most azonban megnéztük, immár a barátnőmmel. Így már az egész filmnek más a fekvése. Amíg nem igazán szerelmes valaki nem biztos, hogy úgy tudja értékelni a filmet, ahogy kéne. Másodszorra azonban már hangulatosabb, és szívhez szólóbb volt.

A története valami zseniális. Az eredeti könyvet Nicholas Sparks írta, akinek mára már nem ez az egyetlen megfilmesített alkotása. Ezt a könyvet dolgozta fel Jeremy Leven forgatókönyvíró. Neki köszönhetjük többek közt a Vasököl-t is. Szóval a története nagyjából fent le is van írva, de ebben nem lehet leírni a kalandjait a fiatal párnak, és az olyan apró kedvességeket, amik igazán széppé teszik Noah, és Allie kapcsolatát. Már a megismerkedésük is egy elég merész, és durva helyzet volt. Az egész filmet végig kíséri ez a bolondos hangulat. Természetesen mint minden romantikus filmben eljön a dráma ideje. Mondjuk ebben a filmben ez elég hamar eljött, a sablonoshoz képest, de kellett is idő az utána történő eseményeknek. A végére pedig olyan meglepetések várnak minket, amikre bár számíthatunk, nem lehetünk benne biztosak. Egy megható kis történet tárul elénk egy hihetetlen szívszorító lezárással.

A főbb szereplőink közt fellelhetjük Rachel McAdams-et, és Ryan Gosling-ot. Rachel-től mára már nem áll távol ez az egész műfaj amit a film is képvisel. Bár a színésznőnek az első pár filmje közé tartozik ez a mű, de már itt is nagyon jól játszotta szerepét. Hihetetlenül karakteres már ránézésre. Egyből belopja magát a szimpátiánk körébe. Ezzel hasonló képen van Gosling is, akinek már nem csak ez a műfaj áll testhez. Ma már elég jó kis akció filmekben is szerepet kapott. Szintén nagyon jó színész, így a szereplőkre sem lehet egy rossz szavam sem.

A zenék mindig odaillettek a jelenethez, és segített átérezni egyes jeleneteket. Segített az időben is visszautazni abba a korba, ahol az egész játszódik. Ami már egy kicsit néha kivetni valóbb az a kosztümválasztás. Persze a módosabb családokban lehettek olyan ruhák, de egy kicsit akkoris túlzásnak éreztem.

Na mindegy is. A film egy klasszikus, és mindenki tanulhatna belőle. Remek romantikus film. Egy bizonyos korosztály alatt nem igazán hiszem, hogy érthető, de mindneki tehet egy próbát. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,9/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr185730539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása