Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Borotvaélen (Man on a Ledge)

2014. január 01. - Nikosssz

történet.png

Nick Cassidy egykor rendőr volt, most börtönben ül. Azért került rács mögé, mert ellopták az értékes gyémántot, amelynek biztonságáért ő volt felelős. Nick szerint csőbe húzták. A gyémánt tulajdonosának a keze lehet a dologban, aki fölvette a biztosítási díjat. Ahhoz, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, megszökik a börtönből. Ám nyomozás helyett kiáll az egyik New York-i szálloda huszadik emeletének párkányára. Az alig arasznyi párkányon egyensúlyozva igyekszik meggyőzni Lydia Spencer rendőrségi tárgyalót az igazáról. A média ráharap az ügyre.Vélemény.png

Ha majd egy év után beugrik egy filmnek a címe azzal, hogy : ˝Áh ez elég jó volt, meg kéne nézni még egyszer!˝, az nagyjából leírja, hogy nem lehetett olyan rossz film. Ezzel épp így történt. Unatkoztam és azon gondolkodva, hogy mit kéne nézni, beugrott egy laza kis akció film, mégpedig ez. Gyors beszereztem, és el is kezdtem nézni. A történet már néhol homályossá vált, és jó volt újranézni úgy, hogy még egyszer minden kitisztul előttünk. Szóval akkor essünk is neki kifejteni miért is beszélünk egy többször nézős filmről.

Elsősorban talán a legjobb az az a tény, hogy egy olyan akció filmről beszélünk, amiben nem a golyók száma határozza meg az egészet. Spórolnak a lőszerrel, és inkább a szellemi jellegeket tolják az előtérbe. Mind azon által azért villannak fegyverek is.

A másik, ami hatalmasat dobott az egészen, az a két szálon folyó sztori, ami lényegében egy. Kicsit érthetőbben, úgy mondanám, hogy a főszál egy névnek a tisztára mosása, de ehhez egy összetett tervet kellett alkalmazni. Ez a terv az, hogy amíg a megszökött elítélt magára vonja a figyelmet, egy öngyilkosságnak beállított időhúzással, a testvére, és annak barátnője megpróbálja ellopni a király gyémántot. Az ok pedig az, hogy a gyémánt elrablásával lett bevarrva az amúgy rendőr múltú főhősünk. 

Míg a párkányon történő jelenetek inkább próbálják megmagyarázni és kifejteni a történteket, addig a belső rablási helyszín feltölt minket adrenalinnal, ugyanis különböző akadályok gördülnek a barátaink elé. Egy kis ésszel, és összedolgozással sok mindent elérhetnek, de vajon sikerül tisztára mosniuk a Nick Cassidy nevet?

A másik pozitívum a szereplőgárdánál mutatkozik meg. Nem kisebb nevek szerepelnek benne, mint Elizabeth Banks, Sam Worthington, Jamie Bell, Anthony Mackie és Ed Harris. Lehet, hogy így nem sokat mondanak a nevek, de ha megnézzük egy-egy színész korábbi filmjeit, biztos találunk köztük igazi kis csemegéket. A színészi játékra nem lehet egy rossz szavam sem, ugyanis mindenki hitelesen játssza a ráruházott szerepet. 

Összesítve nem az életünk akció filmjét kaptuk meg, de bőven nézhető többszöri alkalommal, és bár akadtak benne logikai hibák, nem kell figyelembe venni őket. Kaphatunk egy jó kis light-akciót, amiben nem lőnek millió számra. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,6/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr925720688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása