Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Invictus - A legyőzhetetlen (Invictus)

2013. december 09. - DavidRawrr

történet.png

A polgárjogi aktivista Nelson Mandela 27 évet töltött a dél-afrikai börtönökben. Az apartheid rendszer bukása után ő lesz az ország első fekete bőrű elnöke. A feketék és a fehérek további szembenállása helyett hitet tesz a béke mellett, és megpróbálja összefogni a nemzetet. Kapóra jön ehhez a közelgő rögbi-világbajnokság. Az elnök meghívja a csapatkapitányt, François Pienaart, és arra kéri, tegyenek meg mindent a győzelem érdekében. És a csapat véghezviszi a lehetetlent, beverekszi magát az 1995-ös világbajnokság döntőjébe, fekete és fehér egy emberként szurkol a sikerért.

Vélemény.png

A minap böngésztem a hírek között és a következőt olvastam; "Meghalt Nelson Mandela". Nem kevesebb mint 95 évet élt a legendás dél-afrikai elnök, és lehetne ide felsorolni sok mindent, hogy mit tett és hogyan, ám ez a bejegyzés nem erről szól.

Nos 2009-ben adták ki az Invictus című filmet, és már korábban is láttam, akkor is tetszett, így újra néztem!

A történet igen csak érdekes. Egy különösen izgalmas szakaszába tekinthetünk be Mandela életének. Még érdekesebb, ahogy a rögbijátékos Pienaart-ot használja fel tulajdonképpen. Bár picit rosszul mondom, nem teljesen Pienaart használja fel, hanem magát a játékot, a rögbit. Szóval ebből a szempontból az ő része a filmben néha már-már elhanyagolható, mert akkor is Mandela-n van a hangsúly, vagyis azon amit sugall, akar.
Más szempontokból nézve a történet különösen jól meg lett írva, figyeltek minden részletre, nem unalmas, és megragadja az ember figyelmét. A dialógusok szintén hasonlóan jók, rengeteg mondanivalója van, sok a tanulság benne! Az átvezetések már tartogattak némi negatívumot, de szinte elhanyagolható a sok pozitívum mellett!

Szereplőosztásban azt hiszem jobbat nem is találhattak volna! Morgan Freeman (Nelson Mandela) tökéleteset alakít, megragadja a karaktere lényét és szinte túlteljesít saját magán. Aztán ott van még Matt Damon (François Pienaart) kinek az alakítása szintúgy nagyon de nagyon jó, azt hozza pontosan amit kell!

Nos, többet nem is részletezném, mindenképp érdemes megnézni ezt a filmet! Kivéve, ha valaki azt hiszi, hogy magán a sporton van a hangsúly! Az esetünkben másodlagos!

Pontok.png

imdb.png7.4/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr875683491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása