Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

JFK - A nyitott dosszié (JFK)

2013. december 03. - Ágnesz11

történet.png

Több mint három évtizede foglalkoztat minden amerikait a kérdés: "Ki ölte meg Kennedyt?" 2013.november.22-én volt pont 50 éve annak, hogy az egyik leghíresebb amerikai elnök John Fitzgerald Kennedy merénylet áldozata lett. Rengeteg dokumentumfilm, cikk illetve mozifilm foglalkozik ezzel a tragédiával a mai napig is.

Vélemény.png

Sajnos a téma örök ki ölhette meg az elnököt? Többen úgy gondolják, hogy a tettest elkapták Oswald személyében mások pedig, hogy egy óriási összeesküvésnek lett az áldozata, amiben a CIA- től kezdve mindenki benne van.

 JFK-A nyitott dosszié (1991) is ezt a témát dolgozza fel zseniálisan nem véletlen, hogy több díjat is bezsebelt. Főügyészünk Jim Garrison(Kevin Costner) miután elolvasta az elnök gyilkosságáról szóló aktát rádöbben, hogy teli van pontatlansággal és ellentmondással. Igazságérzete és hazaszeretette miatt úgy dönt, újra előveszi az ügyet, nem érdekli, mibe kerül, de kideríti ki ölte meg az elnököt ezzel óriási port kavarva Amerikában. A sztori adott, de ahhoz hogy egy film ne csak egy legyen, a sok közül valami kell pluszba, mondjuk kiemelkedő színészi teljesítmények, amit meg is kapunk egytől egyig, és egy remek rendezői (Oliver Stone) elképzelés, ami szintén pipa. De azért tényleg ki kell emelni Kevin Costner alakítását mivel egyszerűen hihetetlen mennyire beleéli magát a szerepbe ez pedig a záróbeszédbe érezhető a legjobban.

A 189 perc teli van izgalmakkal, feszültséggel, fordulatokkal és drámával.

 Összességében egy vérbeli drámát kapunk a közel 3 órás filmben, ami tényleg soknak tűnik, de minden perce megéri. Ajánlom mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel JFK halála illetve annak körülményei. Sajnos vagy nem sajnos ebbe a filmben is jól látszik, hogy minden a pénzről és a hatalomról szól. Számomra még mindig furcsa hogy a legfőbb intézményék milyen dolgokat tudnak, titkolnak el illetve tehetnek meg mindazt szinte büntetlenül, amit mi hétköznapi emberek nem is sejtünk és nem is tudunk elképzelni.

 Vajon melyik teória igaz? 2029-be reméljük, fény derül mindenre és kapunk egy hasonló filmet az igazságról.Pontok.pngimdb.png8,0/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

 

Egy új szerzőnk első alkotása!.. Köszönjük neki! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr325673576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása