Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. (S1x08) - The Well

2013. november 24. - Nikosssz

Vélemény.png

Íme, eljött a várva várt rész, amely a Thor: Sötét világ crossovere. Aki esetleg nem merte megnézni, mert valamiféle spoilertől tartott a filmmel kapcsolatban, az nyugodtan vágjon bele, nincsen benne semmi utalás a filmre.

A történet szerint Coulson és csapata Londonban vizsgálódnak Thor és Malekith harca után idegen eredetű objektumokat keresve. Mindeközben a norvég erdők mélyén 2 meglehetősen furcsa fiatal igen megszállottan keresnek valami, amit végül meg is találnak egy fa belsejében. A tárgy természetesen nem földi eredetű, aki hozzá ér, azt pedig igen nagy erővel ruházza fel, de igen komoly áron.

Coulson és csapata természetesen a helyszínre utaznak, ahol megállapítják, hogy a tárgy ugyan olyan anyagból készül, mint Thor kalapácsa. Ennek felfedezése után egy norvég mitológiai szakértőhöz utaznak Spanyolországba segítségért. A doktor elmesél egy legendát, ami valószínűleg arról a fegyverről szól, melynek egy részét megszerezték már, mivel mint kiderül 3 részre van törve. Időközben a tolvajok már el is kezdték saját céljaik érdekében felhasználni a fegyvert.

Kiderítik, hogy az egyik darab szintén Spanyolországban van, így Ward és Skye lemennek a föld alá megkeresni. Az alagútrendszerben Ward összefut a doktorral, aki segített nekik, de elfogni, vagy megmagyarázni az doki semmit se tud, mivel Ward hozzá ér a fegyverhez, és ezáltal elveszíti az eszméletét. Sajnálatos módon a doki így lelép, tőle pedig ellopják a fegyvert a korábbi fiatalok, akiknél az első darab is van.

Coulson őrizetbe veszi a szakértőt, és a gépre viszik, ahol Warddal igen érdekest felfedezést tesznek vele kapcsolatban. Ezt követően az úti cél Írország egyik kolostora lesz, ahol az utolsó darabja található a fegyvernek. Ám mire odaérnek, sajnálatos módon a fegyver már a helytelen kezekben van. Ward megverekszik a csoport vezetőjével, ismét kapcsolatba kerülve a fegyverrel, ami csak tovább kínozza. Végül May ügynök segíti ki, elveszi tőle a fegyvert, és ő maga intéz el mindenki mást, aki a helyszínen van, és ellen áll.

Érdekes, hogy míg Ward múltjáról kicsit többet megtudtunk, addig Melinda May múltja ugyan olyan homályos maradt, mint eddig volt. Ezúttal Skye múltjáról nem tudtunk meg többet, viszont Coulson kételyei Tahitival kapcsolatban egyre csak erősödnek.

Szerintem nem ez volt kifejezetten az évad legjobb része, de jó volt, érdemes megnézni :) A crossovernél azért valami kicsit nagyobb dologra számítottam, mint például az F.Z.Z.T. című részben, ahol konkrétan a Chitauri sisak került elő. Viszont hatalmas piros pont az alkotóknak a fordulatért, ami a dokinkat érinti. online.pngIDE KATTINTVA! 

 

Az írást köszönjük egy olvasónknak, aki remélhetőleg hamarosan az oldal hivatalos tagjává válik! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr335654108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása