Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Transformers

2013. november 05. - DavidRawrr

történet.png

Évszázadok óta dúl a háború űrbéli robotok két faja, az Autobotok és az Álcák között, és a harc tétje az univerzum sorsa. Amikor a viszálykodó gépek a Földre érkeznek, csak egy fiatal fiú, Sam Witwicky, akadályozhatja meg, hogy a gonosz Álcák magukhoz ragadják a hatalmat. Sam átlagos tini, akit leginkább az iskola, a barátai, az autók és a lányok foglalkoztatnak. Addig nem veszi észre, hogy egyedül ő mentheti meg az emberiséget, amíg ő és barátnője, Mikaela, bele nem csöppennek az Autobotok és az Álcák küzdelmébe. Sam rájön, hogy a világ jövője forog kockán, és megérti, mit jelent a Witwicky család jelszava: "Áldozatok nélkül nincs győzelem!"

Vélemény.png

Még emlékszem mekkora hype volt e körül a film körül. "Júj, jönnek az autórobotok!" És tényleg, nagy szenzáció volt, hatalmas látvány elemekkel, rengeteg akcióval.

A történet azért nem olyan új, és mellé még kiszámítható is. Számomra legalábbis! Élveztem a filmet, de szinte mindig tudtam mi fog következni, meg mi lesz az egész dolog vége. Ám az átvezetések szinte tökéletesek, és a dialógusok is is közel ugyan ilyen jók. Bár a némi poénkodás számomra erőltettnek hatott.

Látványvilágra viszont csúcs! Ma is simán megállja a helyét az a technika amit a film kialakításában használtak. Főleg a robotoknál kamatozódik ez, hisz mozgásban, fizikában is tökéletesre sikeredtek! Szép és alapos!

Szereplők terén Shia LaBeouf (Sam Witwicky) még kicsit talán nem teljesen volt érett erre a szerepre, néha eléggé unottan alakított. Ám összességében nem borzasztóan sokszor. Barátnőjét (Mikaela) Megan Fox alakítja, de tetszetősen. Jó párost alakítanak!

Összességében egy igen jó múviról beszélünk! Egyszer mindenképp érdemes látni, főleg a Sci-fi kategória kedvelőinek!

Pontok.png

imdb.png7.2/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png
Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr225616235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása