Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A texasi láncfűrészes - Az örökség (Texas Chainsaw 3D)

2013. október 11. - DavidRawrr

történet.png

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá...

Vélemény.pngÉn szeretem a texasi láncfűrészes filmeket. Az összeset ami valaha elkészült. '74-től kezdve 2006-ig. (6 film) Mindegyik jó horror, lehet, hogy hentelős, húsbamarós, véres és gusztustalan, de a maga műfajában nagyon jók. Az ember úgy gondolná, elég volt már, csináltak 6 részt, ideje lenne befejezni. (Vannak kivételes esetek amikor megéri folytatni, de ritka!) Ekkor jön az amerikai mentalitás; "NEM! Még kell rész, ez még jó, ez jobb lesz, csináljuk!".

Aztán kiadnak egy ilyen filmet, mint ez.. És úgy rákérdeznék, hogy "ez mégis mi a fenéért kellett?". Maga a történet a '74-es film után játszódik (tehát akkor van a két film között 39 év... )! Még nem is lenne gond, de aztán elkezdi nézni az ember, és ahelyett, hogy örülne, hogy van egy új rész, folytatás, csak fogja a fejét, és nem úgy érzi, hogy horror-t néz, mert nevetnie kell!

Maga a történet nem lenne rossz, sőt, igenis jó folytatás lehetne történetileg, de aztán az arcunkba vágnak egy csomó sz*r (más szó nincs rá) átvezetést, ócska dialógusokat, elkapkodott alakításokat. Mellé az összes szereplő sík hülye. Például mikor a rendőr egyedül elindul a ház pincéjébe... Látja a rengeteg vért, de csak azért is tovább megy, pedig már mondják neki 70x, hogy forduljon vissza... És mindezt közbe veszi fel egy iPhone-al! Nem csak, hogy baromság az egész, hanem klisék tömkelegét kapjuk egy teszem azt 15 perces blokkban.

Az egyetlen más pozitívum az a látványvilág!

Kár is ezt tovább részletezni, a 2013-as texasi láncfűrészes a nyomába se érhet az eddigieknek, és csak azoknak ajánlanám akik már tényleg kivégezték az előző részeket 20x!

Pontok.png

imdb.png4.8/10

sajat.png3/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Katt ide az online megtekintéshez!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr105563570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása