Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)

2013. október 07. - DavidRawrr

történet.png

A borbély Benjamin Barker egyszerű, boldog életet élt feleségével és a kislányával Londonban. Ám a gonosz Turpin bíró szemet vetett a gyönyörű asszonyra. A férfit hamis váddal Ausztráliába száműzte, ő pedig magához édesgette a nőt és a kislányt. Évekkel később a férfi visszatér a rabságból, ahol csak a bosszú éltette. Sweeney Todd néven borbélyüzletet nyit a Fleet Streeten, és az oda betérőkön áll bosszút a vele történt igazságtalanságért. A véres gyilkosságokban a szomszédasszonya, a pitesütő Mrs. Lovett a társa, aki segít eltüntetni a hullákat. Húsos pitéjének gyorsan híre megy.

Vélemény.png

A Tim Burton filmek jók! Bár van egy érdekes lelkivilága, ám ahogy mindezt megvalósítja a filmjeiben, az egyszerűen lenyűgöző. Jól párosítja a néha már beteges képi elemeket a nagyszerű színészi játékokkal és zenékkel. S mint tudjuk, szeret musicaleket csinálni, így abban is remekelnie kell a színészeknek.

Menjünk mélyebbre, amelyik filmben Johnny Depp játszik, jó! Remek színész, rengeteg jó alakítással már a háta mögött!

Tim Burton + Johhny Depp = Egész estés szórakozás!

Na, befejeztem a fényezést, most jöjjön a vélemény.

A történet nagyon jól meg lett írva. Azért nem minden nap találkozunk ilyennek. Megragadja a fantáziáz, elég beteg, elég elvont, de - és nézzetek ez miatt beteg állatnak - szórakoztató. Az átvezetések hibátlanok. A képi világ, gondolok itt az elvágott nyakú hullákra stb jól meg lettek csinálva. Külön plusz pont az operatőri munkáért, ugyanis tökéletes.

Tekintve, hogy egy musical is egyben, ezért elvárható, hogy az énekes jelenetek is jók legyenek, de ebben sem lehet hibát találni. Sőt nagyon jók, nem bírom az ilyen jellegű dalokat, de amik a filmben szerepelnek nagyon tetszettek, és mindig élvezettel hallgatom végig, mikor nézem a filmet!

Szereplők terén pedig szintén erős a felhozatal. Johhny Depp (Sweeney Todd/Benjamin Barker), Alan Rickman (Turpin bíró), Helena Bonham Carter (Mrs. Lovett). Mindegyikük nagyon jól alakít, nincsenek túljátszások, vagy unott alakítások. Érdekesség, hogy Tim Burton filmjeiben mindig jelen van a felesége, Helena!

Aki szereti a Tim Burton vagy Depp filmeket mindenképp nézzék meg, de aki nem húzóckodik a kicsit véresebb, elvontabb történetektől azok is élvezni fogják!

És online is megnézhetitek!

Pontok.png

imdb.png7.5/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

 


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr705554735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása