Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az utolsó napok (Last Days)

2013. szeptember 26. - DavidRawrr

történet.png

Az utolsó napok című filmet Kurt Cobain viharos életének záró akkordjai ihlették. Blake briliáns, de zaklatott zenész. A hirtelen jött sikerrel nem tud mit kezdeni, barátaira nem támaszkodhat, hiszen a pénzét jobban szeretik, mint őt magát. Az egyre erőszakosabb rajongók, menedzserek és ügynökök elől Blake egy csendes erdő magányába menekül, hogy megoldást keressen az életét felemésztő közönyre.

Vélemény.png
Ez egy olyan film, ami anélkül érthetetlen, hogy valamennyire ne ismernénk Kurt Cobain életét! Ha csak annyira is, hogy egy Wikipédia cikket olvas az ember el róla, de tudni kell, hogy mit élt át, milyen lett! Anélkül egy értelmetlen, össze-vissza filmet lát az ember, és valószínűleg már az első 20 perc után leállítja.

Nos a filmnél átvezetésekről kár beszélni, egyik dolog követi a másikat, összefüggések nincsenek. Iszonyatosan nyomott hangulatú, egy teljes elmezavart nézhetünk végig. Ám ez tükrözi Kurt lelkivilágát. Gus Van Sant remekül rendezte meg a filmet. Olyan körkörös az egész történet, ahogy néztem, olyan volt, mint, ha nem is létezne idő, és a percek óráknak tűntek.

A főszerepet Michael Pitt játsza el, és kettős érzéseket váltott ki belőlem. Egyik részről pozitívan, ugyanis teljesen hihetően alakította a depresszív, teljesen összetört Kurt-öt, másik részről negatívan mert néhol már-már idegesítően túljátszotta. Szóval jól játszott, de voltak hibái.

Így az egész film, csak azoknak fog tetszeni, akik szeretik az ilyen stílust egy filmben, illetőleg szeretik Kurt Cobain-t, és érdekli őket az életének ezen szakasza! Másoknak csak egy értelmetlen, kusza filmet jelenthet.

Pontok.png

imdb.png5.7/10

sajat.png8/10

Borító.png


Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr555534861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása