Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A zöld urai - (Epic)

2013. szeptember 03. - Nikosssz

történet.png

Az erdő mélyén különös lények élnek és furcsa dolgok történnek - mind biztos távolban az emberi szemektől. A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizáció, melyben a jó és a rossz örök küzdelme folyik. Egy csoda folytán egy fiatal lány is belekeveredik ebbe a fantasztikus világba, ahol néhány furcsa társ oldalán kénytelen keresztülverekednie magát a gonoszok csapdáin, hogy megmentse a titkos világot és a miénket.Vélemény.png

A mese alkotói mindig tudnak újat alkotni. Ugyanez a csapat készítette a Jégkorszak és a Rio c. mesét is. Az igazat megvallva már csak a két említett mese miatt is megnéztem ezt is. Nem bántam meg!

A története a  mesének újat mutatott, ami már önmagában is pozitívum. Igazság szerint sablonos szinte az egész, és tele van tömve jól ismert mesemotívumokkal is. Itt gondoltam pl. az esélytelen harcra amikor a levélőrre rengeteg gonosz támad, ő mégis megússza pár karcolással. A másik dolog ami nekem nem áll még mindig össze egy ilyen stílusnál az az erőszak. Fellelhető benne tömérdek harcjelenet a jó, és a rossz között.

Ami viszont elvitte a hátán az egész játékidőt, az a gyönyörű rajzolt szereplők, és táj. Minden tisztelet az animátoroknak. Bár sok ismerős részletet láthatunk kis különbségekkel. Nekem ami legelőször is szemet szúrt, az a kutyus, akinek bár a mesében csak 3 lába van (Annak ellenére, hogy tele van örömmel, én sajnáltam.), ha 4 lenne, és kicsit más színű akkor egy az egyben kiköpött ugyanaz, mint a Rio c. mesében. De hát néha kell valami ami ösztönözheti a nézőket, a másik alkotás megtekintésére is. A másik pozitívum és egyben negatívum is, a választás a lánynál. A fiúval marad, de elveszti emberi (normál magasságú) életét, vagy ami a végkifejlet, hogy az apjának segít, és tartja a kapcsolatot a mini lényekkel is.

A zenék nagyon jók, és passzolnak a műhöz. Ezért is még egy plusz pont járt tőlem! A mese nagyon is nézhető, sőt élvezet nézni. Szép grafika kicsit harcias történet, de mégis aranyos, és családias. Megtekintésre ajánlott!Pontok.pngimdb.png6,6/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr245494166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása