Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Támadás a Fehér Ház ellen - (Olympus Has Fallen)

2013. augusztus 13. - Nikosssz

történet.png

Asher elnök (Aaron Eckhart) találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel, és annak védelmi parancsnokával. Azonban a Fehér Ház ellen indított váratlan légitámadás az egész kabinetet a vendégekkel együtt az elnök földalatti bunkerébe kényszeríti. És végül a megbeszélés egy kiszámíthatatlan kimenetelű terrorba fordul át.
Mike Banning (Gerard Butler) testőr volt korábban, de egy tragikus autóbaleset során súlyos hibát vétett, ezért eltávolították az elnök mellől. Ahogy híre megy, hogy az államfő veszélybe került, a félelmet nem ismerő Banning egyből a helyszínre siet. A dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek. Mivel a Pentagonnak egyre fogy az ideje, csak egyetlen esélyük maradt a túlélésre.

Vélemény.png

Alapvetően kevés film van mostanában, ami teljes egészében leköt, az egész ideje alatt, és egyszerre végig tudom nézni. Ez szerencsére ezt a kategóriát képviseli. A film szinte az elejétől adja azt az akciódús színvonalat amit általában az akció filmek utolsó fél órájára hagynak. A rendező nem sokat tökölt a helyzet vázolással. A 20 perctől körbeövezi a filmet az izgalom, és akció.

Pozitívumnak vettem, hogy Connor az elnök fia, nem vett komolyabb részt a filmben, és nem vállt tizenéves szuperhőssé. Továbbá a grafikai megoldások igen látványosra sikerültek. Aki véghez vitte, annak nagyon nagy tisztelet jár, hiszen élethű és gyönyörű képeket láthatunk.

Vegyük jobban szemügyre a sztorit. Enyhe túlzásnak érzem, hogy a világ talán legjobban őrzött helyét elfoglalja nagyjából 50-100 koreai lázadó. Tetszett a módszer, hogy a hatalmas repülőtől kezdve, a fegyveres kukáskocsikon át egészen az önfeláldozó robbantókkal, véghez vitték a tervüket. Azonban már a repülős részbe bele lehetne kötni. Az, hogy milyen későn reagáltak a vadászgépek az alacsonyan repülő támadókra, már hülyeséggé tette az egészet. De persze, ha egy akció filmet nézünk nem a realizmusra akarunk támaszkodni, hisz akkor elég unalmas filmek lennének.

A szereplőkről pár szót ejtenék csak. Gerard Butler korunk egyik ismert színésze, és elég szépen ível felfelé a filmek terén. Az alakítása nagyon jól sikerült ebben a filmben is. Azt megint vehetnénk, hogy egyedül elbánik annyi emberrel amennyivel, az egész Fehérházat őrző hadsereg nem tudott. Ez az egyszemélyes hadsereg filmeket erősíti, de egy picivel talán mégis kitűnik közülük. Aaron Eckhart  is egy elég felkapott színész. A filmben az elnököt alakítja, és bár nem túlzottan van mit elrontania a filmben, azért ő is dícséretet kapna a szememben. Morgan Freeman a filmjeiben általában egy elég nagy rangú karaktert alakít. Ezt a jelét a film nem törte meg. Jól kezeli az aggódó karakterét, de ez tőle elvárt. Utoljára pedig a főgonoszt alakító Rick Yune nevét emelném ki, aki szintén igazodni tudott az általa formált rosszfiúhoz.Már a Halálos Iramban c. filmjében nálam bizonyította rátermettségét az akcióra!

Összesítve: Tetszetős kis mozi egy esti akciófilmnek. Butler elviszi a filmet a hátán. Látványos, kidolgozott képsorok. Jó történet. Kicsit átlag feletti filmecske. Pop-corn, Cola és mehet is!

Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr45459403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása