Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Zambézia (Zambezia)

2013. július 22. - Nikosssz

Egy fenséges vízesés peremén, Afrika szívében terül el Zambézia csodálatos madárvárosa, amit a bölcs és harcedzett Őszkarom vezet. Vijju, a fiatal sólyom hősünk apja, Sudár akarata ellenére elhagyja a távoli otthonukat, hogy csatlakozzon a tekintélyes Hurrikán védelmi repülőosztaghoz, akiket Csőrnagy képez ki Zambézia egének védelmére. Vijju édesapja utánaered, de az áskálódó leguán, Budzo foglyul ejti, miközben a menedék megtámadására készül. Vijju-nak és a lelki társának, Pihének össze kell szedniük minden repülési tudásukat és egy nagy adag diplomáciát, hogy megmentsék a városukat Budzo szörnyű összeesküvésétől.

Egy dél-afrikai animációs film? Hát ezt nem szabad kihagyni. Gondoltam magamban először. Utólag nézve nem is bántam meg, hogy nem hagytam ki. Hiszen aranyos, kedves kis mesét kaptunk.

A mese alkotóinak nem nagyon volt hasonló műfajú alkotása, de ezzel jó ponttal álltak a rajtvonalhoz. Remélem sok animációt kapunk még tőlük, és sokáig fognak szórakoztatni.
 Hiszen megkell hagyni, hogy a karakterek nagyon cuki kis madárkák lettek, és szerethetőek. Aztán a gonosz szerepét betöltő gyíkokon is látni lehet, hogy ábrázolásából is rájöjjünk, hogy ők nem a madarak pártját fogják.

A történet egészen újat mutat be, ha azt nézzük, hogy repdeső kis állatokról van szó. Ha viszont általánosítva nézzük, akkor sokszor láthattuk már ezt a koncepciót. A kicsi elmegy egy helyre, ahol új életet kezd, és ő is nagy harcossá akar vállni. Aztán mikor már majdnem sikerül, baklövést követ el, és lenézik. Ám a végső ütközetnél a kicsike megindul, és neki köszönhető a hely fenntartása/ a gonosz elpusztítása!

Nos igen, ez van, de akkoris egy olyan mesét kapunk ami leköti a gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt! Jól lehet rajta szórakozni. Vannak benne bizony súlyosabb érzelmi jelenetek, és valami tanulságot is le lehet szűrni. Mindenképpen ajánlom a családosoknak, hogy üljenek le párjukkal, gyermekükkel, és nézzék végig ezt a jó kis animációs mesét! :)

5,6/109,0/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr15418567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása