Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sammy nagy kalandja 2 (Sammy's avonturen 2)

2013. július 21. - Nikosssz

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi showjába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral, meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni a saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és szoros menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét.


Az első része után, nem értettem, hogy mit akarnak ezen folytatni. Amikor a mese elkezdődött azt hittem ugyanazt kapjuk meg újabb verzióban. Szerencsére a nyitójelenet sem pontosan úgy alakult, ahogy az első részben. Kicsit túl tettek azon, hogy a kis teknősök kalandjait mutassák, és az öreg tekik életét is követik egyszerre.

Két féle szempontból is meg lehet közelíteni a mesében látott dolgokat. Az egyik így hangzik: Mi értelme van annak, hogy a gyerekeknek készült meséket tele rakják olyan jelenetekkel, ahol az imádnivaló cuki állatok nonstop veszélyben vannak? Mit fognak ebből megtanulni/felhasználni a gyerekek. Csak félni fognak a külvilágtól.

A másik pedig, az lenne, hogy a gyerekek a mesében is látják, hogy az élet nem habostorta. Bizony mindenért megkell küzdeni, és a felmerülő akadályokat leküzdeni. Érdemes megfigyelni amit a pöröly mond. Nem szabad feladni, akkorsem ha tudod, hogy reménytelen.

Nekem személy szerint ez a második leírás tetszik jobban. Sokan túl reagálják az agresszív szó fogalmát, és ezt a családi kis időtöltést is annak nevezik. Azok akik erre képesek ne is nézzék meg a mesét.

A 3D hatásról. Annyit ki tudnék emelni, hogy a víz alatti világ már az első részben is kiemelkedő volt a térhatás terén. Ez valószínűleg még nagyobb élvezetet nyújt, és kiemeli a lényeget.

Összesítve jó kis mesét kaptunk. A túlreagálosaknak nem ajánljuk, és Dubai kedvelőknek sem túlzottan!

5,6/109,0/10



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr285417860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása