Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Horrorra akadva 5 (Scary MoVie 5)

2013. július 21. - dee33

A boldog házaspár, Dan (Simon Rex) és Jody (Ashley Tisdale) furcsa és ijesztő természetfeletti aktivitást tapasztalnak a házukban, a jelenések pedig pontosan akkor kezdődtek, amikor hazavitték újszülött kisbabájukat, Aident a kórházból. Amikor azonban a borzasztó események kihatnak a házaspár munkahelyeire is (Dan majomkutató, Jody pedig balett-táncos), a szerelmeseknek rá kell döbbenniük, egy irtózatos démon ólálkodik a család körül. Eldöntik, hogy nem hagyják magukat, ezért különböző szakértők segítségével és házuk teljes bekamerázásával próbálnak utánajárni a kísértethistóriának. A fenyegetés egyre nagyobb, ezért gyorsan meg kell szabadulniuk a démontól, mielőtt túl késő lenne!

Nem is igazán tudom, hogy hol is kezdjem. Mint horrorfilm rajongó vagy, mint vígjátékkedvelő. Sajnos egy dologban biztos vagyok, a színvonal folyamatosan romlik. Nem azt mondom, hogy nem jó film, csak nem hozza az eddig megszokott színvonalat.

A film alaptörténete a nemrég megjelent MAMA című alkotás, mely elnyerte tetszésem. Ebben az esetben is két fiatal lányra találnak rá egy eldugott erdei kunyhóban. A lányok szociális fejlődésének elmaradását ügyesen kipellengérezi a rendező, a folyamatos gyorsított mozgással és a nem verbális jelek alkalmazásával.

Az eredeti film „story line”-ján továbbhaladva a család beköltözik az új házba, ami alkalmas a gyerekek nevelésére. És igen. Nem kell találgatni, hogy melyik film lesz a célkeresztben. Persze, hogy a Paranormal Activity. A történetírók ügyesen vetítették át a MAMA történetét az előbb említett filmre. Ebben a házban megmagyarázhatatlan dolgok kezdenek el történni. Első körben a spanyolajkú bejárónőnek tűnik fel, aki Consuealara emlékeztetett a Family Guy-ból. A családapa ebben az esetben nem rajzművész, hanem tudós, aki egy laboratóriumban dolgozik, ahol gorillákon és csimpánzokon kísérleteznek. Mielőtt felmerülne bennetek a kérdés, természetes dolog, hogy a Majmok Bolygója is pellengérre kerül. Nem maradhatott ki a 2010-es év sikerfilme az Eredet. Az álmok útján derítik ki, hogy hol is keressék a gonoszt, és hogy hogyan lehet megállítani. Egy két snitt erejéig bepillantás nyerünk a Black Swan című dráma kifordított történetébe.

A végső kegyelemdöfést a harmadik nagy „horror-thriller-misztikus” film adta. Ez volt a Gonosz Halott vagy angol címén Evil Dead. Az eredeti filmről csak annyit, hogy a magyar mozik nem adták le, annyira brutálisra sikeredett. A filmnek ebben a taktusában is szépen kigúnyolja az alapfilm történéseit. A „forrásfilm” másfél óráját mindössze 10 percbe sűrítik bele. Gonosz könyv, átok, vagdalózás, átok, vagdalózás, átok vagdalózás. A levezetés mintegy keretként épült a film szerkezetére. Visszatértek a MAMA befejezéséhez. Az a kisebbik lányt „kutyába veszik”. Csonttal, teniszlabdával próbálják csalogatni, hívni. Ám ez a film, happy enddel végződik, ugyanis mama, nem viszi magával Lilit.

A film még mindig magasabb színvonalon lebeg, mint a hasonló kaliberű paródiák, bár már ez is tele van kiszámítható poénokkal, viszonylag gyenge szereposztással. A szereposztásnál meg kell említeni, hogy Charlie Sheen és Snoop Dogg, újabban Snoop Lion is megjelenik a képernyőn.

Összességében véve a film igen szórakoztató ennyi horrorfilm után. A történetek lényeges részét parodizálja, így könnyű rájuk ismerni. Esti mozinak tökéletes.

3,6/10

7,0/10




 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr855417913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása