Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Tűzgyűrű (Pacific Rim)

2013. július 16. - Nikosssz

Tartalom:


Amióta ember él a Földön, mindig félt attól, hogy egyszer ellenséges idegenek érkeznek a végtelenből: de mindig azt hitte, hogy az ismeretlen gonosz a csillagok közül bukkan majd elő. Pedig a Csendes-óceán alatt megnyíló kapu volt az, melyen keresztül gonosz óriásszörnyek támadtak ránk, hogy megszerezzék a világunkat. Az ellenük folytatott háború során milliók haltak meg, és az emberiségnek már nincs hátországa és kimerültek a tartalékai. Egy különleges fegyvernek hála a Föld régi lakói mégis kapnak egy utolsó esélyt. A hatalmas gépezeteket több pilóta irányítja, agyukat neuronhidakkal kapcsolják össze. Ám még ez is kevés. A seregből rég elbocsátott pilóta (Charlie Hunnam) és egy az első vonalban még kipróbálatlan újonc (Rinko Kikuchi) azonban elindít egy olyan harci gépezetet, amelyet már régen leselejteztek: talán ők fogják megállítani az apokalipszist.

Saját vélemény:


Az a kérdés, hogy érdemes-e elmenni a moziba és végig nézni ezt a filmet, elég emberfüggő lehet. Legfőbbképp talán a Transformers 3. részéhez tudnám viszonyítani, ugyanis rárepültek a látványra, de a történet kicsit laposabb. Ha viszont látványfilmet akarunk, akkor ezt mindenképp megkell nézni. Lényegében elvárás nélkül ültem le nézni, mert engemet annyira nem húzott, ez a ˝Szörnyek ellen szörnyek harcolnak˝ szöveg. A film eleinte érdekesnek mutatkozik, de ezen a szinten is marad szinte végig. Már az elején elsütnek mindent, így hiába várjuk a jobb effekteket. Mondjuk engem érdekelne, hogy mekkora földrengés okozhatott ekkora rést a tektonikus lemezek között, vagy hogy, a szörnyek, hogy kerültek át több dimenzióba is (említik benne, hogy máshol is akadtak már).

Szereposztásra nem igazán szólhatok. Akadt számomra ismeretlen színészből bőven, de jól alakítottak, és passzoltak a karakterekhez. Szívesen látnám őket újból vásznon.

Ami elég nagy csalódást okozott, az őszintén szólva az oroszok jager-je volt (Cherno Alfa). Kitartóbb, keményebb harcra szántam volna. Ez helyett inkább hamar semmivé vált. A kínai gyártmányt a hármas ikrekkel valahogy nemtudtam sajnálni. Gipsy pusztulása is nagy kár volt. Szépen kidolgozott, és hatalmas volt.

A született kicsivel kapcsolatban azt nem értem, hogy ha már egyszer megfulladt, akkor minek kellett ez a feltámadás. Nemhiszem, hogy annyira inteligensek lennének, hogy eljátszák a halálukat, a zsákmány elérésének céljáért! A kapuhoz annyit, hogyha csak a szörnyekkel lehetett átjutni, akkor hogy kerültek vissza a mentőkapszulák? Jobban átgondolhattak volna ilyen részleteket, vagy adhattak volna rá magyarázatot. Mindenesetre, ha a látvány érdekel, akkor pattanj be a legközelebbi moziba, és élvezd ezt a két órás művet!

Pontozás:

IMDB pontszám: 7,9/10

Saját pontozás: 8,0/10

Borító:


Előzetes:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr85408853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása