Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard)

2013. július 15. - Nikosssz

Történet:


Igazi New York-i zsaru: kopott, fáradt, de a humora és a bátorsága a legváratlanabb helyzetekben sem hagyja cserben. John McClane hadnagy (Bruce Willis) megtudja, hogy a fia, Jack (Jai Courtney) bajba került Moszkvában, és bár régóta nem beszélnek egymással, habozás nélkül a segítségére siet - és természetesen a küzdelem legközepében találja magát.
McClane többnyire véletlenül keveredik a terroristák útjába, a fia viszont mindig tudja, mit csinál: és ő sem ijed meg könnyen. Két generáció együtt száll szembe a lehetetlennel: New Yorktól Moszkváig és tovább, egészen Csernobilig.

Saját vélemény


Bevallom akciófilmnek megfelel. Aki arra bukik, hogy rombolnak és randalíroznak, annak kifejezetten ajánlva van a film. Persze remélem nem bánják ha a fizika törvényeit a minimum alá ejtik (példának okán: A végénél a több tonnás helikopter ugyanolyan gyorsasággal zuhan ahogy 2 darab max 100kg-os személy). Ezenkívül tömérdeknyi példát lehetne mondani, de haggyuk! Térjünk át a látványra, amit eléggé szépen összehoztak, a robbanások, lövések, sérülések valósághűnek hatnak (Ez persze el is várt az új filmeknél), de akkorsem dicsekedhet vele minden filmstúdió.

Szövegelés: Willis viccesnek szánt beszólásai néha-néha már inkább azt az ˝Inkább fognád be a pofádat˝ érzést váltotta ki. Személy szerint nagyon el lettek rontva a filmben elhelyezett szövegek. A magyar szinkronhangokra nem szólhatok rosszat. Ott minden a helyén volt számomra.

Történetre nem nagyon ragoznám sokáig a szót. Sablon sztori, a végén egy kisebb fordulattal, amire számítani lehetett! Végezetül, egy kérdéssel fejezném be. Lehetséges, hogy esővíztől lett tele a képekről jól ismerhető Prypiat-i medence? :D Mindenki döntse el maga!

Pontozás:

IMDB pontozás: 5,4/10

Saját pontozás: 8/10


Borító:


Előzetes:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr325406442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása