Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Meg - Az őscápa: Jason Statham még egy óriáscápát is sikeresen MEGlovagol

2018. augusztus 28. - csak Porter

1_ymesvridlqir0a6danewcw.jpeg

„Jézusom! Egy Megalodon!”

Vicces belegondolni, hogy az első előzetesig konkrétan azt hittem, hogy ez csak valami kamu dolog. Hogy a Warner Bros. stúdió 2018-ban 150 millióból (!!!) készít szörnyfilmet, méghozzá Jason Statham főszereplésével? A legőrültebb dolog a filmvilágban. Miért? Mert pusztán halálra van ítélve a project. 

A szörnyfilmeket mostanság már csak a ZS-kategóriás Asylum stúdió ZS-kategóriás hulladékaival (Sharknado, Mega Shark vs. Mecha Shark, 3-Headed Shark Attack) azonosítják. Pedig voltak idők, amikor elég szórakoztató mozik születtek a szörnyfilmes zsánerben: a klasszikus Cápa, Anakonda, Háborgó mélység vagy Alexander Aja agymenése, a Piranha 3D

the_meg_2018_movie_1.jpg

Steven Spielberg Cápa című klasszikusát leszámítva ezek sem voltak azok a kimondottan színvonalas filmek, de szórakoztatóak voltak annyira, hogy bekerüljenek abba az úgynevezett "guilty pleasure" (bűnös élvezet) kategóriába, amikor a néző tisztában van a film komolytalanságával, ám mégis jól szórakozik rajta. 

Az előzetesek alapján kb. ide lőtte be magát a Meg - Az őscápa is. Ez már egy pozitívum, hogy nem veszi komolyan magát egy olyan film, amiben egy már régen kihalt Megalodon kezd el terrorizálni egy csapat kutatót. De szerencséjükre itt van nekik Jason Statham, aki van annyira tökös, hogy szembeszálljon ezzel a hatalmas rohadékkal...

e70b376d-5fa3-4e88-ab7c-97e94a029a9d-ap_film_review_the_meg_nyet-1920x1076.jpg

Igen, ahogy sejteni lehetett, a Meg egy eléggé szórakoztató B-film, ami ugyan semmi újat nem tesz a zsánerhez, ám annak lehetőségeit megfelelően kihasználva egy kellemes két órát nyújt a nézőknek. 

Mondanom sem kell, Jason Statham telitalálat a főszerepre. A műugróból lett akciósztár simán elviszi a hátán a filmet és nem okoz egy percig sem csalódást. Statham és az egész stáb csak annyira veszi komolyan magát és a filmet, amennyire szükséges. 

movie-tickets.jpg

Egyedüli negatívumként a családbarát korhatárt tudnám felhozni, mivel így teljesen súlytalanná válnak az elhalálozások a filmben. Persze, érthető a stúdió részéről, hogy ha 150 milliót költenek a filmre, akkor nem fogják csak 17 éven felülieknek készíteni a filmet, de azért lehetett volna úgy is, hogy feleannyiból egy véresebb darabot csinálnak. 

Mivel a filmen a cápa animációján kívül egyáltalán nem látszik, hogy erre 150 milliót költöttek. A Meg kinézete egy átlagos költségvetésű filmméhez hasonlít, ami kicsit elszomorító, főleg annak fényében, hogy a 17 millióból készülő A zátony fényképezése és látványa ezerszer szebb, mint Statham és a Megalodon összecsapása. De ez már persze szőrszál hasogatás...

aquaman-movie-poster-cropped.jpg

Nem, ő nem szerepel a filmben... 

Ahogy már írtam, a Meg - Az őscápa egy szórakoztató szörnyfilm lett, ami családbarát léte miatt remek szórakoztatást nyújt kicsiknek és nagyoknak, Statham-fanoknak, na meg a cápa-bolondoknak. Egy ilyen lagymatag nyári filmes szezonban pedig kimondottan elfér. 

ibkexahq4jd63z6uwqphqojlvnw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr6314208131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása