Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az igazság ligája - 2017 egyik legjobban várt blockbustere

2017. november 16. - Nikosssz


justice-league-banner.jpg˝Nem mentheted megy egyedül a világot!˝

Ma kerül hivatalosan a mozikba a DC comics Igazság ligája, ami olyan összeverbuvált csapat, mint a konkurens Marvelnél a Bosszúállók. A DC eredeti ligájában nem mások a résztvevők mint: Superman, Batman, Aquaman, Wonder Woman, Cyborg, Flash és a Zöld Lámpás. A fenti bannerből jól kivehető, hogy hiányos a csapat. A jó hír viszont az, hogy valamilyen formában feltűnik a filmben Superman is, és egy pillanat erejéig egy lámpást is láthatunk. 

mv5bmtgxotg1njg3ml5bml5banbnxkftztgwndu2ndaxndm_v1_sx1777_cr0_0_1777_960_al.jpg

Elég érdekesen alakult a szóban forgó film sorsa, ugyanis az eredetileg filmet rendező Zack Snyder és felesége, aki producerként működött közre, elhagyták a film stábját, lányunk öngyilkosságára hivatkozva, és a Bosszúállókért felelős Joss Whedon vette át a projektet. Itt szóba kerültek újraforgatások is, amiket a hírolvasók vegyesen fogadtak. A játékidőt is addig-addig babrálták, amíg az az eredeti 170 perc helyett, 2 órára redukálták. 

A sok bonyodalom ellenére, ki merem jelenteni, hogy nagy kíváncsisággal várták az emberek, hogy mi is lett a végeredmény. A premier előtti vetítés után úgy gondolom, hogy észrevenni az ígért változást, a komor hangulatú Suicide Squadot követően, de a Wonder Woman elsöprő sikere után többre számítottam. Mindenesetre, élvezhető alkotás, szép látványvilággal.

mv5bmty2nty5ntuzn15bml5banbnxkftztgwodi2ndaxndm_v1_sy1000_cr0_0_1333_1000_al.jpg

Térjünk rá a végeredményre. A kezdő képsorokkal egy rövid betekintést kapunk minden karakterünk életébe. Utána egyből belekezdenek a lecsóba Steppenwolf felbukkanásával. Innentől kezdve sorra következnek az akció jelenetek, úgyhogy ebben nem találok kivetnivalót. A látványorgia közben, csak azt bántam picit, hogy nem szenteltek elég időt az új tagokra. A végét pedig számomra azzal szúrták el, hogy az egész filmben rettegést előidéző főgonosz egy kis semminek tűnik, a másik féllel szemben. Nagyjából a történet ennyivel le is van tudva. Megnézném azt a kivágott anyagot, ami majd egy órát hozzátenne a filmhez, és lehet jobban foglalkozna a mellékszereplőkkel, mint az atlantisziak, akiket kb. 3 percig láthatunk, vagy az amazonok, akik szintén nem időznek sokat.

mv5bmjgyyzmwntutzmm3ys00ndm1lwiwnwutmwfiztq1mwi4mwq4xkeyxkfqcgdeqxvyntyynjawmtm_v1.jpg
A szereplők.... Az én véleményem szerint a Batmant alakító Ben Affleck, még mindig nagyon messze van a jótól. Lehet, hogy ezt a hiányosságot csak, Christian Bale Batmane után érzem. A show-t ismét ellopja az ausztrál szépség által alakított Csodanő. Egyszerűen tényleg csodás minden tekintetben! A legnagyobb részét a poénoknak Ezra Miller és az általa játszott Barry Allen, azaz Flash szállítja. Tartottam tőle, hogy mit fog kezdeni a szereppel a nagyok között, de simán jó! Jason Momoa Aquamanje megéri a pénzét. A karaktere nagyon bepasszolt! Henry Cavill ugyanolyan jól játssza a szerepét, mint az előző filmekben. Jeremy Irons nem sokat van szem előtt, ahogy J.K. Simmons sem. Belőlük is többet el tudtam volna képzelni. Maradt még nekünk a Cyborgunk, akit Ray Fisher alakít. Na ő a kakukktojás, aki helyett igazán el tudnék egy másik színészt képzelni. A legnagyobb bánatom pedig szintén egy hölgyhöz köthető, mégpedig Amber Heardhoz, aki sokkal többet kellett volna szerepeljen!

mv5bnja5otuyndaxov5bml5banbnxkftztgwodk1ndaxndm_v1_sx1777_cr0_0_1777_961_al.jpg

A legjobb jelenetét a filmnek a stáblista utánra hagyták. Az ott megjelenő karakterekkel felvezetnek egy egészen más irányt, amit nagyon remélem ki is fognak használni a nem túl távoli jövőben!

Ezért aki moziba megy el ne felejtse, hogy a film utáni stáblistát is várják meg!

A film nálam 8/10-et érdemel!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr2713286369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása