Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Amerikai bérgyilkos: Eredetiséget nélkülöző, korrekt akciófilm

2017. november 14. - csak Porter

0de7.jpg

Vince Flynn amerikai író 1999-ben találta ki Mitch Rapp figuráját, majd összesen 13 további regényben folytatta történetét, azonban csak az utolsó előtti, American Assassin - Amerikai bérgyilkos-ban derült fény a főhős eredettörténetére. 

Ezt a könyvet vásárolta fel elsőként a stúdió, hogy a tervek szerint az Amerikai bérgyilkos egy új filmes franchise nyitódarabjává váljon. Ugyan először még a Bruce Willis - Chris Hemsworth párossal képzelték el a filmet, ám helyette végül Michael Keaton és Dylan O'Brien lett a befutó.

maxresdefault_97.jpg

Mitch épp barátnőjét jegyzi el a tengerparton, mikor egy terrorista csoport érkezik, és szinte mindenkit lemészárolnak a helyszínen. A fiú mégis túléli és bosszút forral a terroristák ellen, ám a CIA beszervezi őt és kiképzik a tökéletes gyilkológéppé...

Az Amerikai bérgyilkos tipikusan az a film, amit megnézel, tetszik, de hamar a feledés homályába vész. Miért? Mert semmilyen eredetiséget nem tartalmaz. Egy korrekt akciófilm, amit jó nézni, de igazából minden jelenete ismerős lehet egy másik hasonló filmből.

mv5bogvkntk2yjutotnlmi00mgywlwjkmmitotnintc5yzg3n2jmxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1.jpg

A főszerepet játszó Dylan O'Brien viszont ismételten kellemes csalódást okozott. Már Az útvesztő-filmeket is el tudta vinni a hátán, de most az akciófilmek műfajában is bizonyította, hogy akcióhősnek sem utolsó, pedig ott volt mellette egy Michael Keaton, mégsem tűnt gyengének.

Ha már gyengeség, annak csupán a film végét lehetne mondani, mivel az utolsó 15-20 perc annyira tipikus hollywoodi filmes húzás volt, hogy hamar unalomba fulladt, szintén láttuk már ezerszer és egy percig sem tudtunk izgulni. Ott vártam, hogy bedobnak valami új dolgot.

american-assassin-movie-20172.jpg

Az Amerikai bérgyilkos egész jó akciófilm, csak az a baj vele, hogy minden mozzanatával találkoztunk már más filmekben. Ugyan a könyvek még a 2000-es évek elején voltak, nem tudták kellőképpen modernizálni a cselekményt úgy, hogy valami újat tudjanak mutatni. 6/10

mv5bzdfmndgzztytmja2mi00ymyzlwi5ymitzgfkmdljnji2odzixkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7512937325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása