Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Nyomd, bébi, nyomd - Edgar Wright visszatér

2017. július 20. - Nikosssz


Edgar Wright nevét olyan klasszikusokhoz kapcsolhatjuk, mint pl. a Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, vagy a Hangya. 20 éve készült erre a filmre, és ez idő alatt, arra törekedett, hogy egy igazán jó filmet tálaljon, amit a nézők tátott szájjal nézhetnek. A legjobb eredmény eléréséért pedig valódi bűnözőkkel, és sofőrökkel készített interjút, hogy a vászonra vétel realisztikus legyen. Innentől nem volt más dolga, mint megszerezni a remek színészeket, és bele is csaptak a lecsóba.


A sztori sok újat nem mutat, de nem is ígért. Alapjáraton ez a tartozás a rossz embernek, de jön egy csaj aki mindent megváltoztat blablabla.....  Azonban a tálalása sokkal kifinomultabb. Kezdő jelenetnek megkapjuk a Mint Royale-Blue song c. dal klipjét, amit szintén ő rendezett. Innentől egy nagyon ütős film következik tele remek jelenetekkel, amik nincsenek szanaszét vagdosva. Egészen a vége előtt kb. 20 perccel fenntartja a pörgést, és néhol humort is csempésztek a filmbe. A végét viszont annyira elqúrták, mintha a stábnak fél órája maradt volna a filmre, és utána együtt kellett volna menniük golfozni, ezért gyorsban összecsapták. 
A film főszereplői nagyon hatásosak voltak. Bébi szerepét játszó Ansel Elgort tökéletesen formálja meg karakterét, mégis eltörpül amikor a vászonra kerül Jamie Foxx, vagy Kevin Spacey. Egyszerűen mindenki letudta hozni azt amit a szerepük megkívánt. A színészi játéknál, csak a zenei válogatást tudom magasabbra rangsorolni. A film stílusához 110 %-ban bepasszolt, és remekül adta át egy-egy jelenet sorait.

A beharangozott: ˝úgysem látsz ettől jobb filmet idén˝ mondattal be is találhattak volna, ha az a fránya 20 perccel nem  teszik ezt. De ettől függetlenül elégedetten jöttem ki a moziból! Mindenképpen ajánlatos! :) A pontozásom mindent egybe vetve erős 8/10!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr2512675909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása