Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

2017. június 13. - csak Porter

pirates-of-the-caribbean-salazars-revenge-featured-image-geek-ireland.jpg

A kétezres évek elején a Disney hatalmasat kockáztatott azzal, hogy 140 milliót adott, az addig még csak kisebb filmeket rendező Gore Verbinskinek, hogy csináljon egy kalózos filmet a stúdiónak. Nem csak az összeg nagysága miatt, hanem legfőképp azért, mert akkoriban sorra buktak el az ilyesféle próbálkozások. 

A Disney számításai azonban bejöttek és mára már egy klasszikusnak mondható kalandfilmsorozattá nőtte ki magát A Karib-tenger kalózai. Ugyan a negyedik rész minden szempontból csalódás lett, ám hat évvel később, immáron az ötödik rész próbálja meg újra megidézni a kedvelt első részeket, ami néhol még sikerül is neki.

mv5bmjm0nju2mta3ml5bml5banbnxkftztgwodawnjmzmji_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

A történet középpontjában ezúttal Will Turner fia, Henry áll, aki Poszeidon kardját keresi, hogy azzal megtörje az apját sújtó átkot. Ebben segítségére lesz egy fiatal asztrofizikus, na meg persze Jack Sparrow kapitány és legénysége...

Joachim Rønning és Espen Sandberg rendezőpárosnak nem volt egyszerű dolga. A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken elég rossz szájízt hagyott maga után, és valljuk be, A Karib-tenger kalózai: A világ végén sem volt már túl erős, így mondhatni, több, mint tíz éve nem kaptunk egy olyan Jack Sparrow-kalandot, amire vágytunk.

mv5botaznty1njywml5bml5banbnxkftztgwntiwnjmzmji_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

 

 

A direktorduó nem akart semmit sem a véletlenre bízni, így a film első fele leginkább A Fekete Gyöngy átkára hajaz. Ez jelenthetne akár jót is, ám ez esetben inkább csak úgy érezzük, mintha annak egy gyengébbik verzióját néznék. Ismerős jelenetsorok, ismerős szituációk, ám mindez egy kicsit vérszegény tálalásban. 

Viszont egyenesen arányosan a játékidővel a Salazar bosszúja is kezd magára találni, egy jobban hasonlít egy A Karib-tenger kalózai-filmre, sőt némely jelenet (a kivégzés, a "partraszállás") kimondottan élvezetes, humoros és rendkívül szórakoztató. 

mv5bmjq0mzawmjg5nf5bml5banbnxkftztgwnzmwnjmzmji_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

És ezzel nagyjából ki is emeltem a pozitívumokat. Ugyanis megtörtént a film csúcspontja - legalábbis élvezeti faktort tekintve - és innentől kezdve leginkább egy tipikusan átlagos blockbusterként működik az ötödik A Karib-tenger kalózai-kaland. 

Látványosnak látványos, de a szereplők megint nem lettek megírva, így mindenki a tipikus átlagosságba süllyed, valamint a Javier Bardem által alakított Salazar is csak az első feltűnése erejéig tudja azt a szintet hozni, amit egy film főgonoszának hoznia kellene. 

mv5bmjm2ote3ota4nf5bml5banbnxkftztgwodmwnjmzmji_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja szép reményekkel indul neki, hogy végre újra egy jó kalózos mozit kapjunk, ám a film felénél inkább egy tipikus blockbusterbe csap át, annak minden hibáját magában hordozva. Azért egy 6/10 megy rá, mivel jól szórakoztam, de azért ebben is sokkal több volt...

mv5bmtg5mde4mjcznf5bml5banbnxkftztgwmdewnjmzmji_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr412563601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása