Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Green Room: Brutális élmény

2017. április 05. - csak Porter

3059360-poster-1280-green-room-film-movie-a24.jpg

Jeremy Saulnier leginkább operatőri munkáiról volt ismertebb, majd két rövidfilm után megrendezte a Gyilkos mulatságot és a sokak által méltatott Blue Ruint. Ezután mindenki joggal volt kíváncsi a direktor új, nácis thrillerére, a Green Roomra, ami számos fesztiválon nagy kritikai sikereket ért el, többek között Cannesban és Torontóban.  

A történet középpontjában egy 4 fős punkbanda áll, akik egy skinhead banda előtt lépnek fel. A koncert után viszont egyikük meglát egy gyilkosságot, ami folytán csapdába esnek még két fővel egy szobában. A klub tulaja viszont saját kezébe veszi az irányítást és eltökélt szándéka megölni a csapat tagjait, akik a zöld szobába rekedtek...

green-room.jpg

Ez brutális élmény volt. Már vagy egy fél órája befejeztem a filmet, de még mindig ideges vagyok és a pulzusom az egekbe. Szóval ilyen Jeremy Saulnier új rendezése, a Green Room.

Jeremy Saulnier rendező végig biztos kézzel irányítja alkotását, és egy olyan szép ívű filmet tár elénk, amit tanítani kéne. A 15-20 perces alapozást követően egyre erősödő thriller kezd el rászabadulni a nézőre, ami eleinte még visszafogottabbnak mondható, hogy aztán szép lassan adagolva szabaduljon el az őrület, ami végül egy pattanásig feszült fináléban csúcsosodik ki, majd egy remekbe szabott utolsó mondattal magunkra hagy. 

1200_1.jpg

A nemrég elhunyt Anton Yelchin kihozza a maximumot a karakterből és baromi jó alakítást nyújt, csakúgy, mint az egyik női főszereplő, Imogen Poots is, aki teljesen hiteles alakítást nyújt. Az ő kettősük remekül egészül ki a gonosz szerepben brillírozó Patrick Stewart játékával.

A Green Room olyan intenzív élményben részesít, amire mostanában nem volt példa. Remekül adagolja a feszültséget, sokkol, majd jópár gyomrost kiosztva, 90 perc után magára hagy.  Mindenkinek ajánlott ez a 9/10-es thriller, aki erős idegekkel és gyomorral rendelkezik. 

374a293f45669b4d3b868d570ef7df7c.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr8412045797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása