Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A hét mesterlövész: Eredetiséget nélkülöző tucatwestern

2016. október 16. - csak Porter

m7-promo-art.jpg

„Csak igazságot szeretnék. De a bosszú is megteszi!”

Antoine Fuqua nem kisebb dologra szánta el magát, mint hogy az 1960-as, nagy western klasszikusnak számító A hét mesterlövészt (ami már akkor egy remake volt, méghozzá az 1954-es A hét szamuráj westernesített változataként) csinálja meg újra olyan jól csengő nevekkel, mint Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke vagy Vincent D'Onofrio.

Már az első pillanattól negatív volt a film fogadtatása, ám a hozzá kiadott előzetesek olyan tökösre sikeredtek, hogy hamar felkeltette sokak érdeklődését, remélve, hogy ismét kapunk egy jó kis westernfilmet. 

történet.png

Egy Rose Creek nevezetű kisvárost tart rettegésben egy iparmágnás, aki el akarja venni az ott lakók földjét. Egy kétségbeesett asszony felbérel egy fejvadászt, hogy vessen véget a város sanyargatásának. Hat másik fura fazont meggyőzve, heten indulnak el, hogy leszámoljanak a kíméletlen üzletemberrel és annak kisebb seregével.

Vélemény.png

Legfőképp a már említett tökösség tetszett legjobban a kiadott előzetesekben, és bíztam benne, hogy az Antoine Fuqua - Denzel Washington páros  - a Kiképzés és A védelmező után - harmadik közös filmje is kellőképp jó lesz. Nos, arra kellett rájönnöm, hogy legfőképp azért működött számomra kevésbé a film, mert ebből a tökösségből semmit nem láttam viszont a vásznon. 

mv5bmtq2mjc0nzqynv5bml5banbnxkftztgwntexmzg2ode_v1.jpg

Egy ilyen filmnél úgymond elengedhetetlen a csapat összeszedését bemutató percek. Vannak marha jó csapategyesítéssel rendelkező filmek, de a legtöbbjük is tisztességesen megoldja ezt, ám itt egyáltalán nem működött. Legfőképp azért, mert végig érződött rajta a kötelező jellegűség. Mintha a készítők is csak azért rakták bele, mert bele kell. 

Ennek fényében az első egy óra eléggé unalmasra sikeredett. Ezerszer látott jelenetsorok, eredetiség nélkül. Bevallottan néha az elalvás kerülgetett ebben a 60 percben. Aztán mintha magára talált volna a film, és a csapat első közös akciója elég pofásra sikeredett. Aztán ismételten leült a film, amikor egy kis karakterizálással próbálkoztak.

mv5bmjm4ndm1mtayof5bml5banbnxkftztgwndexmzg2ode_v1.jpg

A végére azonban újra magára talált a film, és a végső összecsapás is kellően szórakoztató volt. Jól megírt harccal teli percek következtek, amit teljes mértékben átjárt a western hangulata. A baj csak az volt, hogy aztán vége is lett a filmnek, és kissé csalódottan keltem fel a székből. 

A hét mesterlövész egy újabb felesleges remake, ami ugyan akciójeleneteiben egészen szórakoztató tud lenni, viszont a játékidő további részében egy unalmas, eredetiséget nem tartalmazó tucatwestern. 

m7-footage-2.jpg

Pontok.png

imdb.png

7.1/10

sajat.png

5/10

Borító.png

the_magnificent_seven_magyar_poszter_01_a_1.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5411813749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása