Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Halloweeni Horrormóka - 2015

2015. október 31. - csak Porter

halloween.jpg

Pár éve kezdtem bele én is a sok filmmániás által imádott október 31-ei horrorfilmes éjszakába, és annyira megtetszett, hogy minden évben összeszedek jó pár horrort, amivel borzongatom magam az éjjel. Ám az idén "segítőtársam" is akad a barátnőm személyében, így most az egyszer az évben oltalmazó férfiként kell viselkednem, aki semmitől sem fél. Viccet félre téve, inkább hanyagolom ma a nagyon véres filmeket, így ezalkalommal kimarad például a 2007-es Rob Zombie-féle Halloween-remake, bármennyire is szeretem. 5 horrorfilm van tervben, meglátjuk mennyire fog sikerülni:

1. Halloween (1978)

Nem is kezdhetünk mással, mint John Carpenter klasszikusával, amit ilyenkor azért illik megnézni. Emlékszem gyerekként eléggé rettegtem tőle, és pár éve újra megtekintve arra kellett rájönnöm, hogy egyáltalán nem öregedett ez a film és még most is remek szórakozást nyújt. Tökéletes hangulata van.

halloween-movie-logo-wallpaper1366x76860885.jpg

2. Rémálom az Elm utcában (1984)

Gyermekkorom másik legparásabb horror-élményét most sem hagyhatom ki. Wes Craven anno egy horror-ikont teremtett és elérte a célját. Volt egy pár rémálmom Freddyvel, ami mai szemel kicsit viccesen hat... Akkor nem így gondoltam!

this-is-god.jpg

3. Az Álmosvölgy legendája (1999)

Tinédzserkorom egyik kedvenc horrorfilmje, ami még a mai napig lenyűgöz azzal a varázslatos atmoszférájával. A Tim Burton - Johnny Depp páros harmadik közös filmjük elég sok misztikumot és horrort tartogat magában, így sokadik újranézéskor sem okoz csalódást. 

maxresdefault_9.jpg

4. Adsz vagy kapsz (2007)

Michael Dougherty hangulatos horrorfilmje egy csöpp fekete humorral fűszerezve mutat be 4 rémmesét egy iskolaigazgatóról, egy helyi legendáról, egy öregemberről és kapunk egy sajátos Piroska és a Farkas-történetet...

hxm.jpeg

5. Tales of Halloween (2015)

11 kisfilmet tartalmaz, aminek rendezői többek között Darren Lynn Bousman (Fűrész II., Fűrész III., Fűrész IV.), Neil Marshall (The Descent - A barlang) vagy Lucky McKee (The Woman). Még én sem láttam, de 11 kisfilmből ha csak egy-kettő is jó lesz, akkor már megérte...

tales-of-halloween.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr898039684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása