Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hitman - A 47-es ügynök! (Hitman 2.0)

2015. szeptember 16. - Nikosssz

„Nem, Mr. Sanders. Magát zárták be hozzám. És azt a fegyvert nekem hozta.”

történet.pngA 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smithszel (Zachary Quinto): mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog.

Vélemény.pngA nagysikerű játéksorozat nem először robogott a nagyvászonra. 2007-ben Hitman - A bérgyilkos néven már lefuttattak egy kört, ami elég jóra sikeredett, és szinte biztosra lehetett venni még egy-két próbát. Amikor bejelentették a filmet, arra számítottam, hogy egy gagyibb változatot kapunk, de akkor is moziban nézős lesz. Az előzetesek lassan elkezdték bennem fokozni a kíváncsiságot, és egyre jobban vártam, hogy a moziteremben ülve nézhessem végig.

A film igencsak akciódúsra és látványosra sikeredett. Szinte percek választották el az egyik robbanás a másik párbajtól, amik igencsak izgalmasra sikeredtek. Természetesen irdatlan mennyiségű ostobaságot tartalmaz a film, de kérdem én, Kit érdekel ez egy ilyen filmnél? Nem a Nat Geo csatornáját nézem, hanem egy laza akció filmre váltottam jegyet. A remek képi világ mellett a hangeffektet és a zenék is igencsak tetszetősek, és pl. a Voodoo Child ritmusa máig a fejemben van. 

A főszereplő terén nem tetszett eleinte, hogy Timothy le lett cserélve, de a filmet nézve, úgy gondolom, mégis csak jó döntés volt. Számomra sokkal formálisabban lehozta a szerepet Rupert Friend. Egyszerűen egy ilyen szerepre lett teremtve. Ahogy szemrebbenés nélkül játsza a hidegvérű, érzelem mentes bérgyilkos, az valami hátborzongató. Nem beszélve Zachary Quinto játékáról. Tőle már megszokhattuk a jó alakítást, bár általában a ˝jók˝ között láthatjuk.

Bár nem volt egy blockbuster, mégis egy igen jól kivitelezett látványos akció filmre sikeredett, amit megéri megnézni. A megoszló közönség mellett én azt mondom, kenterbe veri az első részt. Bár mindenki döntse el maga.Pontok.pngimdb.png5,9/10sajat értékelés.png8,0/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr527793748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása