Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A fekete ruhás nő 2. - A halálunalom angyala

2015. április 28. - csak Porter

a_fekete_2.jpg

„Tom! Tom! Jean! Jean!”

A halál angyala, ahogy azt az alcím is jelzi. Amint vége lett a filmnek, rájöttem, hogy a barátnőmmel a film nézése alatt, mi is találkoztunk a Halál angyalával. Láthatatlan volt ugyan, de tudtuk, hogy ott járt. Hogyan? Úgy, hogy rájöttünk, valami hiányzik. Valami, ami kedves volt számunkra, és soha nem találkozunk már vele. Ez kérem szépen az a másfél óra, amit nem kapunk vissza az életünkből. De hát így jár az, aki bevállalja, hogy megnéz ilyen filmeket, ír róla és ezzel – remélhetőleg - megkíméli mások másfél óráját…

történet.png

A II. világháború idején járunk, amikor két nő Londonból menekít egy csapatnyi gyereket a háború elől az első részben megismert, elhagyatott óriási házba… Kell még folytatnom?

Vélemény.png

Az a helyzet, hogy nem is értem, hogy ezt miért hozták be a magyar mozikba. Az első rész – bármennyire is jó volt – bukás volt itthon, és a folytatás Amerikában nem muzsikált túl fényesen, plussz már az előzetesekben is nagyon látszott, hogy egyből DvD-re szánták. De a látszat néha csalhat! De itt nem csalt!

A történet szempontjából nem igen erőltette meg magát kellőképpen Susan Hill, az első rész alapjául szolgáló könyv írója (lásd: tartalomleírás) és még kusza is lett, a forgatókönyv meg olyan amatőr volt, mintha egy 10 éves írta volna. A film szövegének a fele abból áll, hogy neveket kiabálnak benne, méghozzá angol akcentussal! És ez most véresen komoly!

De még horrorfilmnek is gyenge. Ha egy horror csak a hirtelen felvillanó képekre (jumpscreen) épül, magában még nem lenne baj, ha megfelelően lennének felépítve ezek a jelenetek és tényleg váratlanul érnék a nézőt. Itt viszont kilométerekkel előre tudni lehet hol lesznek a jumpscreenek. A halálban rejlő aprócska drámákat sem sikerült jól vászonra vinni, mert minden elhulló szereplőre csak legyintünk, és nem tudjuk átérezni a történtek súlyosságát, még akkor sem, ha gyerekekről van szó.

Ismét egy felesleges folytatás, ami nem elég, hogy unalomba fullad, de még szar is. A karakterek is csupán két dimenziósak, amivel az erőtlen színészi gárda sem tudott megbirkózni. Inkább csak egy újabb bőrlehúzás volt egy ismertebb horrorról. Ha annyira horrorra és kísértetsztorira vágysz, akkor nézd meg inkább még egyszer az első részt.

Pontok.png

imdb.png

5.0/10

sajat értékelés.png

2/10

Borító.png

a_fekete.jpg

Előzetes.png

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr117407122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása