Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Bíró - Elítéli a világot!

2015. január 14. - Nikosssz

történet.pngA nagyvárosi, nagyszájú jogász (Robert Downey Jr.) az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával (Robert Duvall). Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják. 
Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a szülői házban, és egyre jobban érti, miért is szökött el innen örökre. Ám család ellen nincs orvosság: a szeretet is felébred benne a rokonság iránt, melyet olyan nagyon igyekezett elfelejteni.

Vélemény.pngRobert Downey Jr. mindig is egy kedvelt színész volt számomra, és főként miatta néztem meg a filmet. Azt hiszem, ezelőtt csak a Szólista c. filmet láttam tőle ilyen dráma kategóriában, és az is nagyon tetszett, de ez űberelte!... Egy igazán családközpontú film, ahol nem hogy minden rendben van, sokkal inkább semmi sincs rendben.... Sok dologra rávilágít a film, szóval kapunk egyfajta kritikát is a mai világgal szemben, ahol pl, a válás mindennapossá válik, vagy ahol a fiatalok káros szenvedélyekkel élnek... Nagyon jól összerakott film, kellően drámai.. Többször éreztem, hogy összeszorul a torkom, de pár jelenetnél azért el is mosolyodtam... Számomra Downey még több arcot mutatott meg, és jól állt neki! 

A másik karaktert alakító Robert Duvall is remekel a film játékidejében, és a színészek kellően jól tudják eljátszani az ellenszenves családi állapotokat!

Nagyjából ennyit írnék a filmről, és inkább azt javaslom nézzétek meg ezt a remek művet! :)Pontok.pngimdb.png7,5/10sajat értékelés.png10/10Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr377074555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása