Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A kétszáz éves ember - Már több mint 14 éve!

2014. szeptember 06. - Nikosssz

történet.png
A Martin család vásárol egy egyszerű háztartási robotot. Olyat, ami némán behozza a teát, kipucolja a cipőket, és soha nem zavar. Aztán nagyon hamar rájönnek, hogy az ő robotjuk kicsit más, mint a többi: mindenről véleménye van, jó pár dologba beleszól, és ami a legmeglepőbb - van, akit nagyon meg tud szeretni: például a kislányt, akire vigyáznia kell. Csaknem kétszáz évig szolgál Martinéknál, és nem létező szívébe az érkező gyerekek és unokák is belopják magukat. Egyre erősebbé válik benne a vágy, hogy egyszer tényleg jön egy mérnök, aki valóra válthatja a gép vágyait.Vélemény.png

Szóval lássuk is mivel állunk szemben, ha meg akarjuk tekinteni a filmet. Először azt hittem ez egy sima Sci-fi film, aminek semmi története nem lesz, és semmi extra. Ahogy néztem a filmet, kiderült, hogy igenis jó története van, tele eseményekkel, és a film több műfajt is képvisel többek közötti a családi, vígjáték és a romantikus jegyeit is viseli. Szóval ahogy halad a film úgy bontakozik ki a cselekménye. míg a végére csak egyetlen kérdésünk marad. Aki látta a filmet, az tudja mire gondolok, aki nem, annak pedig erősen ajánlott!

Szóval a története elég egyszerűen kezdődik, de hamar rájövünk, hogy a robotbérlés ebben az esetben, nem a tárürítésről fog szólni, hanem teljesen más irányba visz el minket. Fantasztikus előnye, hogy nem teljesen kiszámítható az egész film, már az elejétől kezdve, hanem ténylegesen, normál tempóban haladunk előre. Még akkor is, amikor több bevágást kapunk, hogy ennyi meg annyi évvel később.

A nemrégiben elhunyt Robin Williams (R.I.P.) igen jól hozza az alakítást, és ezzel még mélyebbre képes hatolni a film. Bár a nagyobb érdemet a jelmeztervező kapta, aki végülis Oscar-ig juttatta az alkotást, hiszen 99-hez képest ténylegesen egy egész korrekt robot felépítést láthatunk.

Nagyon többet nem is írnék a filmről mert nem lehet. Ez egy tipikusan olyan film, amit egyszer meg kell nézni, és nem sajnálni rá azt a 2 és fél órát!. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat.png9,0/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr186666697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása