Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Veszélyzóna (Brick Mansions) - Avagy az amcsi B13

2014. augusztus 28. - Nikosssz

történet.pngDetroit rendőrsége fallal vette körül a Téglatelep néven elhíresült paneldzsungelt. A külvilágtól elzárt városrészt a helyi gengszterek feje irányítja, aki a markában tart mindenkit. Amikor szállítás közben eltűnik egy katonai neutronbomba, a város vezetői egy profi zsarut küldenek a zárt falakon belülre, hogy beépüljön, megtalálja és semlegesítse a veszélyt egy helyi lázadó segítségével.

Vélemény.pngA sok remake után sor került az egyik kedvenc filmemre is, ami európai vizekről származott. Valószínűleg ez nem tetszett az amerikai stúdióknak, hogy egy ilyen kaliberű film, nem az ő államuk nevét képviseli, ezért neki is ugrottak elamerikásítani a filmet. Ez persze nem teljes mértékben volt újítás, hiszen a sztori kiötlője mindkét filmnél ugyanaz a személy volt Luc Besson. Ezzel a húzásával teljesen nem értem, mit is akart csinálni. Egyszerűen ennyire rá van szorulva a pénzre, hogy a saját tökéletes filmjét elrontja egy másodkategóriás sztorival? Na mindegy, ha neki így jó, akkor ez van! A másik ismerős arc David Belle lehet, aki ugyanazt a szerepet tölti be, mint az alapfilmben, és Leito Leno ugyanolyan szinten jól is játszik, és űzi a parkourt.

Az újítások a szereplőgárdában egy olyan dolog, hogy pl. Paul bármennyire közkedvelt és jó színész volt, nem neki való szerepet adtak. Míg a többi szerepével azonosulni tudott, és egyfajta stílust adott karaktereinek, itt nem tud belenőni egy bosszúszomjas zsaru szerepére. Rza egy baromi rossz húzás volt, és a karaktere is, aki a végére már nem is tudja, hogy melyik oldalon állt a film egyes pontjaiban. Mégis a legnagyobb csalódást K2 okozta, és nem csak a magyar nevére gondolok, ami Kéjtu lett, hanem míg az alapfilmben egy igazán jól keménykedő figurát kaptunk, addig itt inkább a röhögőgörcs kerülget, amikor elkezd fenyegetőzni. 

A sztori rengeteg helyen át lett javítva írva, de ez sok helyen ráment a minőségre, hiszen orbitális hülyeségeket szültek egyes helyzetek. Egy pozitív változást tudok mondani a film után, mégpedig a Mustang-os menekülős-üldözős jelenetet, de a végét még ennek is elba...ltázták. A tetőről leselkedő akcióhős egyszerűen utalálatot váltott ki belőlem, hiszen ez még annál is rosszabb volt, mint mikor golyózáporban senkit nem talál meg a golyó.

Szóval tovább nem is húzom, de azt kijelenthetem, hogy a filmen kár csámcsogni, és aki szerette a B13 c. filmet, az ne rontsa el azzal, hogy ezt is megnézi! Remélem a hasonló filmek remake-jei nem jutnak többet el a megvalósításig!Pontok.pngimdb.png5,7/10sajat.png3,5/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr996646773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása