Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Transzcendens

2014. augusztus 27. - J0ker

történet.png

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője, egy olyan gép létrehozásán dolgozik, amely ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. A sok vitára okot adó kísérletei híressé tették, ugyanakkor első számú célpontja lett egy radikális technológia-ellenes csoportnak, akik meg akarják állítani. Bármi áron.
A veszélyes szervezet merényletet követ el a népszerű tudós ellen. Tettükkel egy számukra is teljesen váratlan folyamatot idéznek elő: Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. Azonban, ha bármi kimarad, akár egy gondolat, vagy egy régi emlék már nem biztos, hogy ugyanannak az elmének adnak életet, akit egyszer ismertek.

Vélemény.png

Nos... Először is meglepett, hogy erről még senki se írt, hiszen 2 eléggé felkapott szinész is szerepel bennük, így biztos, hogy sokan rákaptatok. A szintet kb hozzák, a szinészi munka az színvonalas. A film nem egy látványfilmkategóriába eső akciódús verekedős katyvasz, azért ennél kicsit komplikáltabb, de azért a látványra is adnak, szóval szerintem a néző nem szenvedhet ebben se hiányt.

Viszont egy dolog nem tetszett nekem a filmben igazán. Az MI mindenkinél okosabb stb stb blablabla, aztán tipikusan úgy viselkedik, mint egy naív tudós, ezzel ugyebár megcáfolva hogy egyáltalán köze van az MI-hez.

Mindenesetre néha belegondolok, hogy ha képesek ilyen pontosan vászonra vinni a dolgokat, akkor valószínű már kísérletezhetnek IRL is ilyen dolgokkal és azért elég durva belegondolni, hogy ilyennel is kísérletezhetnek már a háttérben, mint ami ebben a filmben lezajlik. Nyilván nincs nagydobra verve, vagy sehol se tartanak vele, de azért a gondolat, hogy egyszer ez lehetséges lehet, az nem semmi.

Visszatérve a filmre, szerintem 1x simán nézhető, semmi durvább jelenet nincs benne, de mégse olyan uncsi semmi se történik maszlag.

IMDB értékelés: 6,4/10

Saját értékelés: 7,5/10

Előzetes.png

 

Rég írtam már, nem tudom mikor fogok újra írni, de még vagyok :P

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr626642003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása