Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Locke - Másfél óra egy autóban!

2014. augusztus 27. - Nikosssz

történet.png

A történet főszereplője és az egyetlen igazi szereplője Ivan Locke (Tom Hardy), akinek az élete mindenestől felfordul, egy korábbi hibája miatt. Az élete talán legfontosabb munkáját hagyja ott, és közvetetten irányítja, miközben az élete egyre jobban széthullani látszik körülötte. De vajon mi az ami annyit ért, hogy egyik napról a másikra elveszítse a munkáját, a családját, és az otthonát?Vélemény.png
Nos, be kell vallanom, hogy a felvillanó thriller címke miatt egy teljesen más kaliberű filmre számítottam, ami másképpen foglalkoztatja az ember agyát, mint igazából. A thriller stílus helyett, nem is igazán tudom, mit használnék, hiszen egy olyan filmet kapunk, ami sehová sem tartozik teljesen. Még művészfilmnek sem igazán mondható, egyszerűen egy olyan, ami bemutat egy történetet, ami bármikor, bárkivel megeshet, még ha nem is ilyen komoly szinten.

További tény, hogy a filmet nem gyerekek számára készítették, így ahhoz, hogy értékelni tudjuk el kell érnünk egy bizonyos pszichikai szintet, és kort is! Meg kell tanulnunk, hogy az élet nem mindig móka, hanem néha igazán bekeményít, és megpróbál minket lehetetlen helyzetekbe hozni, ahol bizony le kell mondanunk pár dologról. Tom Hardy karaktere ép egy ilyenen megy keresztül. De miért?! Kinek akar bizonyítani?! Magának, vagy az apjának? Ilyen és hasonló kérdések maradnak meg az ember fejében az alkotás után, és nem ér véget a filmmel együtt, hanem továbbra is ott kavarognak a kérdések, és az átélés a fejben. Azt hiszem ezt kevés film képes elérni.

A szereplő(k) egy szintén fantasztikus alakítást hoznak le, és itt nem csak Tom-ra gondolok, aki az egyedüli arc a filmben, hanem a telefon túlsó felén levő emberekre is, akik olyan perfekt módon adják a szerepüket, hogy az ember előtt kialakul egy-egy kép a szereplőkről, és könnyedén elképzeljük őket, még ha mindenki másképp is. Azt hiszem ennél a filmnél kár lenne a szinkron, ugyanis bármilyen jó szinkron hangok vannak a magyarok közt, ezt nem hiszem, hogy bárki is képes lenne ilyen hatásos módon beleépíteni a filmbe.

Szóval a Locke egy lassú tempójú, élet problémákat feldolgozó félművészfilm, ami tökéletesen tudja ábrázolni az életet. Semmi pörgés nincs, mégis érdekel mi lesz ebből, hogy végződik majd. Szóval egy zseniális film, zseniális szereplőkkel, és egy reális bonyodalommal. Semmi extra látvány, vagy hangeffekt, csak maga a történet az ami hatalmas extra! Szóval ha úgy döntötök, hogy eltöltötök másfél órát kizárólag Tom Hardyval egy BMW-ben, akkor jó szórakozást kívánok a filmhez!Pontok.pngimdb.png7,1/10sajat.png10/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr696639613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása