Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Django elszabadul - Tarantinoval együtt!

2014. augusztus 23. - Nikosssz

történet.png

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit - trénere segítségével - egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

Vélemény.png

Kezdeném a legfontosabb ténnyel, ami az, hogy ha megakarod nézni Tarantino új agymenését, akkor türelmesen végig kell ülnöd közel 3 órát, mivel a film ennyi időbe telik. Pozitívum, hogy megérteni is csupán ennyi idő, szóval nem kell drasztikus mélységekbe merülni gondolkodás kapcsán, csupán leülni és nézni!

Az elején egy elég hosszúnak ható belépőt kapunk, de ezen fel is vannak tüntetve a szereplők nevei, és a stáb többi tagja. Utána a filmben már nem igazán fordul elő üresjárat. Ezek helyett inkább egy eszement filmet láthatunk. Mindenképpen leszögezném, hogy aki nem bírja elviselni a rasszizmust az a filmet a lehető legmesszebbről kerülje el, hiszen ennyi szinonímát nem hallottam még a feketebőrű emberekre. Nos őszintén a film talán főként erről szól, de nem szégyenli közölni saját nézőpontját az egykori rabszolgatartásról. Ezért is szeretjük Tarantinot. Meg persze a vérfröcsögés, ami kép alapján névhez azonosítható. Ez a második jelleme a filmnek csak a későbbi felében vehető észre, de ott nagyon!Szóval Tarantino rajongóknak kötelező darab, akik viszont nem kedvelik a filmjeit, azoknak nem ez jelenti a megváltást majd. 

 A főbb szerepekben Jamie Foxx, Christoph Waltz és Leonardo Di Caprio jelenik meg. Jamie Foxxról azt hiszem el mondhatom, hogy nem igazán szerepelt igénytelen filmekben, és mivel most is jó szerepet kapott, kiválóan eltudja azt játszani. Az egész szerep egyszerűen, mintha a mindennapjaiból lenne kiragadva, olyannyira beleélve játsza. Waltz úr szintén kellemesen hozza a szerepét, de Foxx-ot nem szárnyalja túl. Di Caprio szintén hozza azt a szintet amit minden filmjében, de ezennel nem rá szegeződik a nézők fókusza, hanem Djangóra, akinél a D-t nem ejtik!

Ha van elég szabadidőd és szereted is Tarantino filmjeit, akkor nézzétek meg, ahogy a főszereplő és a rendező agya egyszerre szabadulnak el! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png8,5/10sajat.png9,5/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr226623683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása