Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Herkules - Az év legnagyobb átverése

2014. augusztus 17. - Near93

1468809_795425597176378_6422679775286316036_n.jpg

történet.png

A Dwayne Johnson főszereplésével forgatott akció-kalandfilm a mitikus hős történetét dolgozza fel, részben Steven Moore képregényéből építkezve. Herkules egy zsoldoshadsereg élén elindul, hogy véget vessen a Trákiában dúló véres polgárháborúnak. Félistenként földöntúli ereje segíti a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. A legendás hérosznak útja során mitikus lényekkel is meg kell küzdenie.

Vélemény.png

Nem is tudom hogy hogyan fejezzem ki magam. Trágár nem akarok lenni, ugyanakkor a film nem érdemli meg hogy védjem. De azért megpróbálom csúnya szó nélkül jellemezni.

A Herkules egy iszonyatosan unalmas, kiszámítható, nevetséges film, amiben semmi ismétlem SEMMI mitológia nincs. Az elejére belerakják az összes szörnyet, amit az előzetesben mutattak, hogy aztán láthassunk egy Herkules című tucat akciófilmet. Mivel a sztori úgy akarja elmesélni Herkules történetét, mint amolyan korabeli marketing fogást a tisztelet kiérdemlésére és az emberek megfélemlítésére, így az a kevés mitikus elem amit fel tudtak mutatni (Herkules maga) is érdektelenné válik. Mégis hogy gondolták, hogy ez így működőképes lesz?

A film már ott elvágta magát nálam, mikor a szereplők megszólaltak. Az egyetlen szimpatikus szereplő is csak azért volt szerethető, mert néma volt. Mindenki más aki beszélt, volt legalább 3 olyan megszólalása amitől az ember a falat kaparja. A történet olyan kiszámítható, hogy 2014-ben bűncselekmény ilyet moziba engedni. A látványtól sem ájultam el, mert az első öt perc után semmi eget rengető nincs benne.

Hercules-New-Picture.jpg

A harcok kinézete is mókás. Arra nem vették a fáradtságot, hogy élethű legyen egy suhintás. Tisztán látni, hogy amikor valaki elvágja egy ember hasát, a kard még csak hozzá sem ér és még sebet sem ejt (!) rajta. Aztán ott van az, amikor az ellenség (akik tudatlan könyörtelen barbárok) türelmesen megvárja, hogy a katonák szép komótos tempóban védelmi alakzatot formáljanak...

Az olyan fennkölt, és irodalmi monológokról nem is beszélve, mint amit Herkules mond a katonáknak a pajzs használatáról. Olyan szinten bűzlöttek az ilyen buzdító beszédek, hogy már én szégyelltem magam...

A színészek is olyanok, amilyennek gondoljuk. Dwayne Johnson két mellbimbójában több színészi játék van, mint ebben az emberben valaha is volt. Palvin Barbi naaaaagy szereplése pedig szánalmasabb, mint Görög Zita kameoja az Underworldben. Abban legalább felfalták a farkasok. Itt a drága Barbika két rövid snittben van benne, és egyszer sem szólal meg.

A nagy csavarokat, is már az első fél óra után kitalálja az ember.

A partneremmel végig röhögtük az egészet, nagy kár, hogy a Mom Parkban nem bekiabálós mozi van, mert minden egyes jelenetben volt valami irdatlanul kínos, amin nem tudtuk visszafogni a nevetést.

Persze köszönöm annak, aki átpasszolta a jegyet, és bár én tudtam hogy nem fog nekem tetszeni, de ennyire rossz filmre nem számítottam. Biztos vagyok benne, hogy az év csalódása lesz azoknak akik várták a filmet.

Pontok.png

imdb.png6,5/10sajat.png2/10

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr136610653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása