Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Expendables - A feláldozhatók 3 - Az új generáció

2014. július 28. - Nikosssz

történet.png
A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította. Ám akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Gibson) akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat.Vélemény.png
Nem elég, hogy a sorozatok pilot epizódjait szivárogtatják ki a netre, de most egy elég nagy idei blockbuster is hamarabb került ki a torrentező közönség elé. Utoljára azt hiszem 2009-ben az X-Men -es Farkas filmmel volt ilyen, de ott a végéről még nem volt ott a CGI és látszottak a kötelek. Ez most ettől jobb, és durvább szivárogtatás, hiszen teljes egészében kaptuk meg a nyár egyik legjobban várt filmjét. Nagyon bízom benne, hogy azért nem áll majd bukásra a film a pénztáraknál akkor se, ha ez volt az utolsó feláldozhatók film. Habár a vége alapján, meg az egészet egybevéve könnyen elképzelhető, hogy az új karakterek tovább viszik majd a filmet?

Akkor most már kitérek a filmre. Azt hiszem, hogy a többség egyetért abban, hogy ez egy olyan trilógia amiben nem az első rész volt a legütősebb, hanem a 2. , és az én véleményem az, hogy a 3. ezt nem löki le a trónjáról. A 2. helyet azért megkapja és a másik két része közé sorolnám be minőségileg.
Nem tetszett a filmben a vége. Túl egyszerűen, és gyorsan történt minden, és nem hagytak elég időt a főellenség kiiktatására. Bár eléggé normálisnak tűnhet ha belegondolunk, hogy 4 komolyabb hadműveletet vittek bele a két órás játékidőbe. Nem mellesleg azt gondolom, hogy Mel Gibson eléggé jól elment a rosszfiú szerepére, de lehet csak azért mert a szereplése eltörpült. Ugyanez elmondható sajnos mindenkiről Stallone-n kívül, hiszen ő végig jelen van, de az idősebb feláldozhatók félidőben átadják a stafétát a fiatalabb generációnak, így aztán egyik sem tud igazán érvényesülni. Ez olyan hatást kelt, mintha Sly lenne a főszereplő egyedül, és a többiek is csak mellékszereplők. Szóval elhiszem, hogy menő sok nagy nevet bevonni egy filmbe, de van neki negatív oldala is. A játékidő!

A képernyőn visszatért hozzánk, Sly, Svarci, Statham, Jet li, Dolph, Terry és Couture. Melléjük persze idén is jött pár új szereplő akik közt szintén nagy nevek is megjelennek. Az újak közt van: Mel Gibson, Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Sniper, Victor Ortiz, Glen Powell, Kellan Lutz és a csapat első női tagja Ronda Rousey. Gondolom mindenki talál itt egyet legalább régi akcióhősei közül.

A fiataloknak nagy esélyük lenne befutni ha folytatnák ezt a szériát, bár a vén csontok nélkül lehet beletörne a bicskájuk. Abból is elképzeltem az egész Expendables folytatást az öregek nélkül, mert Sly beszélget az életről, és ha megfigyeljük a való életre is célozhat ezzel, hiszen arról beszél, hogy nem csinálhatják egész életükben ugyanazt. Persze lehet, hogy csak az illúzióm meg a fantáziám játszadozott a gondolattal, hogy átíveli a filmes karakterét a való életben, de szerintem minden megeshet. Majd kicsit távolabb megtudjunk lesz-e folytatás, esetleg a szivárgás ki hat-e rá valahogy.

Mint említettem túlzsúfoltnak tűnhet a film az újoncok miatt, de remek bemutatkozást tartottak, és engem megfogott az összes újonc szereplő, bár ez nyilván a forgatókönyv miatt is van. Legfőbbképp az tetszett, hogy a csapatba bekerült egy női tag is.

A szokásos filmes húzások itt is előfordulnak. Többek közt arra gondolok, hogy nyílt tűz előtt szaladgálnak, de senki nem kap golyót csak az ellenség. Persze az elején azért beáldoztak egy csapattagot is. Azonkívül a látványvilágra rosszat nem mondhatok, hisz teljesen jól meg lett csinálva. A robbanások korrektek, bár ott is van pár furcsaság, de ez egy blockbuster muszáj, hogy robbanjon még a légy is, ahogy berepül a bokorba.

Szóval kaptunk egy korrekt filmet, de az elődjét nem űbereli. A szereplők sokasága miatt kicsit jelentéktelennek tűnhet pár szereplő, akiknek több figyelem kellene, hogy járjon, de ki is tudja mi volt a céljuk a készítőknek ezzel a húzással. Reméljük, hogy a szivárgás nem okoz túlságosan nagy kiesést, de biztos bukott pár millát. Jó szórakozást, és aki teheti menjen el rá moziba!.. Az az igazi!Pontok.pngimdb.png6,3/10
sajat.png9,0/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr886552103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása