Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Kavarás - Adam Sandler talán ismét jó irányba halad!

2014. július 19. - Nikosssz

történet.pngAz első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal - és örökre. E film férfi hőse (Adam Sandler) így is tenne. Amikor első randija az egyébként kedvesnek tűnő szöszivel (Drew Barrymore) nem jön össze, elegánsan távozni készül ám a sors úgy hozza, hogy kénytelen mellette maradni. Méghozzá összezárva egy családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyerkőceik víg társaságában. 
A kezdeti ellenszenvből gyors utálat lesz. Azután sok bonyodalom következik, és közben a férfi és a nő fokozatosan felfedezi, hogy a másik nem is olyan kiállhatatlan, mint első látásra hitte.

Vélemény.pngAdam Sandler az utóbbi időben elkezdett csúszni egy olyan lejtőn amin elég nehéz lehet megállni. Jöttek a rosszabbnál rosszabb filmjei, és alakításai. Példának okán ott van a Jack és Jill. Azonban most egy olyat próbáltak be, amit már egyszer elsütöttek. Összeállították Drew Barrymore-val. Az előző ilyen páros filmjük az 50 első randi volt, ami anno sok embernek tetszett. Szóval elgondolkodva a kérdésen, hogy milyen lesz, elmentem a moziba, és kiderítettem. Hatalmas örömmel mondhatom, hogy Sandler végre egy olyan szerepet kapott, ami miatt sokan megkedvelték őt. Nem erőltetettek a poénjai, és nem is csak rá sózták az összeset. Bár van érdekes pillanata a filmnek, de nagyon élvezhető kedves. vicces alkotás lett ez az új film.

Lássuk először a számomra legszembetűnőbb hibát. Ugye a főszereplők ugyanazok, mint az 50 első randiban, de mégis más karaktert játszanak, szóval nem egy összefüggő sorozatot kaptunk. Ennek ellenére, van utalás az előző filmre, és egy szereplő is feltűnik belőle, aki viszont ugyanazt a szerepet játssza. Ez nem más mint az a Tom, aki gyorsan felejti el a dolgait, és képes 10szer bemutatkozni egy perc alatt. Ha már nem akartak párhuzamot vonni a 2 főszereplővel, akkor miért hoztak át egy mellék szereplőt? Ez számomra teljesen érthetetlen volt.

Térjünk át most arra, mitől is állati a film. Mint említettem vicces alkotás, és szerencsére nem mondhatni azt, hogy az összes jó jelenetet ellőtték már az előzetesben. Persze sok mindent megmutat az is, de vannak olyan részek, amit még nem láthattunk egy előzetesből sem, és közel a könnyein jönnek a jelenetnél. Apropó könnyek. Az érzékenyebb lelkűeknek nem csak a poénok idézhetik elő az üveges szemeket, de a ˝drámai˝ (?) szál is elég kemény jeleneteket mutat be, ami megható lehet.

Drew Barrymore azt hiszem az egyik legjobb szereplését hozta le a filmmel. Nagyon odaadóan játssza a szerepét, de még sem érezni azt, hogy túljátszaná szerepét. Egyszerűen, mintha ráöntötték volna a karaktert.  Adam Sandler ebben a filmben kiválóan tud teljesíteni, és nem erőlteti a szerepet, mint mostanában több filmjében is. Mintha jobban ellazult volna. A gyerekek közül csak az idősebb lányt emelném ki, akit csak azért, mivel a film eleje és vége közt egy tökéletes átalakulást mutat be. Bár azt hiszem, ezt inkább a sminkeseinek köszönhetjük, meg ugye a fodrászának.

Összesítve azt tudom mondani, hogy kellemesen csalódtam a filmben. Az előzetes alapján elvárt szintet bőven megüti, sőt talán túl is szárnyalja. Nyugodtan ajánlhatom bárkinek aki egy kicsit ki akar kapcsolódni, és egy párat kacagni, akár csak Terry Crews próbálkozásain is. A film a héten megtekinthető többek közt a Jókai moziban Komáromban, ahol későbbiekben a Majmok bolygója film is le lesz vetítve, a legnagyobb magyar mozihálózattal a Cinemacityvel ellentétben. Jó szórakozást! :)Pontok.pngsajat.png9,5/10imdb.png6,5/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr736524199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása