Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Godzilla (2014)

2014. május 27. - Nikosssz

történet.png
A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek.Vélemény.png
A szörnyek királya visszatért a mozivásznakra, de egy teljesen más módon, teljesen más beállítottsággal! Ugye senkinek nem kell bemutatni, azt a Godzillát, aki az RTL Klubon már többször is romba döntötte a várost, mert megteheti. Szóval aki a régi filmet egybe nézi az ütős kis borítóval könnyen áldozattá válhat! Mint említettem a szerepcsere adott, és Godzilla nem jókedvében tombol, hanem éppen megszeretné menteni, az emberekkel együtt, akik különben csak kinyírni akarják. 

Na de térjünk a részletesebb dolgokra... Az elején megismerkedünk egy párral, és azok fiával. A nő első mondata után reméltem, hogy ő nem fog sokáig a vásznon játszani, mert hihetetlenül idegesítő volt. A férfi pedig  Bryan Cranston, azaz mindenki kedvenc meth készítője, Walter White!  A fiuk , amikor felnő hirtelen, Aaron Taylor, Johnsonná cseperedik, aki a kritika írásakor az első számú helyet foglalja, az IMDb-n a sztárok közt! Ezt a film nem teljesen támasztja alá, hiszen hiába játszik elég jól, sok helyen már túljátssza a szerepet.

Vizuális effektekről kellene beszélgetni, hiszen  a filmet bőségesen tovább repíti. Godzilla évről évre nagyobb, és brutálisabb fenevad, és most még jól is néz ki! Amikor először betoppan a mozivászonra, a hideg végigfut a hátunkon, pedig még nem is hallhattuk őt ˝visítani˝. Ami már jobban megviselt engem, az a két másik lény, akikről nálam a Tűzgyűrű főgonoszai a Kai-chuk (vagy mik) ugrottak be. Ami viszont hatalmasat dob a filmen, azok a lerombolt városok. Városok, mivel itt nem csak egy van belőle. Nálam legjobban Las Vegas jött be, mivel ezt még csak a Kaptár filmekben láttam gallyra menni. Ez attól sokkal jobban sikerült!

A zenei aláfestés. Zseniális! Godzilla minden egyes megjelenése azt a reményt váltotta ki belőlem, hogy egy újabbat fog, üvölteni. Mivel ez teljes mértékben a régi godzillát hozta vissza. Pletykák szerint több mint 50 hangfelvétel készült, mivel a szerkesztők próbálták eltalálni a tökéletes hangot. Amikor újrajátszották, és a stáb hátán felállt a szőr, akkor határozták el magukat ez a hang mellett.

A térhatás nem sokat, sőt semmit nem tesz a filmhez. Mostanában pedig egyre jobban közeledő tárgyakat láthattunk ezzel a technológiával, de ebben egyetlen egy jelenetet láttam, amire érdemes volt ezt alkalmazni (vízbe esés).  Szóval ezzel mellé nyúltak.

Azért összesítve mindenképpen megéri a mozijegy árát. Ha valaki nincs megelégedve az új sztori miatt, akkor pedig gondolj rá úgy mintha a filmet egy más címen nézte volna! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,3/10sajat.png7,5/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr866212820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása