Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Benny & Joon - Mert Depp-nek jól áll, ha idióta!

2014. április 21. - DavidRawrr

történet.png

Joon bájos és okos lány, ráadásul művészi hajlamokkal is rendelkezik, de kórosan kiegyensúlyozatlan. Benny, a bátyja, akivel kettesben él, a széltől is óvja. Joon mást nem is visel el maga körül, a házvezetőnők hamar menekülőre fogják a dolgot. Egy este együtt kártyáznak Benny haverjaival, és a testvérpár veszít - vagy nyer? -, mert büntetésként rájuk bízzák Samet, aki felettébb fura figura. Legszívesebben egész nap egy fa tetején gubbaszt, vagy beleveti magát példaképei, Buster Keaton és Charlie Chaplin utánzásába. Joon az első perctől vonzódik hozzá, Benny viszont a falra mászik Sam bohóckodásától. 

Vélemény.png

Szokták mondani, hogy Johnny Depp-nek van egy érdekes fantáziája, és, ha ezt például Tim Burton rendező úrral is megosztja, akkor tény és való, hogy érdekes de tagadhatatlanul fantáziadús filmeket visz a hátán. Elég, csak Charlie és a csokigyár, Sweeney Todd vagy épp az egészen új (Realtív, 2012-es!) Éjsötét árnyékra gondolni! Na, de ezek mind 21. századi filmek, a Benny és Joon pedig már 21 éves alkotás. Depp még kicsit fiatalabb, nem erőlteti a szőrt az arcán, szemüvege sincs, és mintha hiányozna egy kereke. Vagy csak ennyire jól játsza? 

A történet elég egyszerűen emészthető. Minden a helyén van, egy flúgos csaj, egy gondoskodó ugyanakkor ez miatt goromba apát megtestesítő bátty, egy másik flúgos, hősszerelmes srác, egy kis konfliktus, egy kis dráma, egy kis humor és kész is a családi film estére. És tényleg ennyi a sztori, nem az miatt szegez oda a film a képernyő elé.
Az első pozitívum a dialógusokban vannak. Persze erre rátesz a 2 főszereplő egy jó nagy lapáttal, ám ezt később részletezem. Telis tele van a maga módján fura de nagyon vicces párbeszédekkel. Lehet nem az a "huu de fáj tőle a hasam" nevetést okozzák, mégis olyan aranyosak és magával ragadóak, hogy már nem is érdekel a klisés sztori! Ebből kifolyólag a film hangulata is ugyanilyen. Aranyos, kedves, szerethető.. Egyszóval olyan... Cuki!

Na, de térjünk rá a legfőbb, legnagyobb pozitívumra ez pedig a két főszereplő, Mary Stuart Masterson és Johnny Depp! (Joon és Sam.. Itt picit számomra kérdéses, hogy, ha egyszer szinte az egész film róluk szól, a címben miért Benny a másik név!? De, hát testvérek meg izébizé, hagyjuk!) Mindkét színész olyan hűen és szinte zsigerből alakítja a maga flúgos szerepét, hogy az hihetetlen! Nézi az ember, és nincs az, hogy "Jajj, ez de megjátszott!" "Jajj, ez annyira mű!". Nem! Itt minden mozzanat, minden arckifejezés és cselekmény úgy tökéletes ahogy van. Eszméletlen jól alakítják a szerepeiket, lenyűgöző! És Depp-en még nem is csodálkozok (Jó, lehet csak így most, hogy már láttam jópár filmjét!) de ahhoz képest, hogy Mary nem egy felkapott színész, és nem is az a legendás színésznő, ez nagyon erős alakítás tőle! Nem is lehetett volna tőlük jobb párost találni!

Nos! Lehet klisés a sztori, de a szerethető, aranyos stílus és a két színész alakítása szerintem kárpótol ezért! Mindenképp érdemes megnézni!

Pontok.png

imdb.png7.0/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr796066892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása