Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Ponyvaregény (Pulp Fiction) - Ami jó, az jó!

2014. április 15. - DavidRawrr

történet.png

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt marffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules.

Vélemény.png

Amikor elhangzik Quentin Tarantino neve sok filmkritikus és filmzabáló kezd elismerően hümmögni. Tarantino jó rendező! Tarantino érti amit csinál, és bátran merem állítani, hogy mai napig remek filmeket ad ki a kezei közül! Alkonyadtól pirkadatig, Kill Bill 1-2, Becstelen Brigantyk... És a Ponyvaregény is. Már  20 éve, hogy elkészült ez a film és még most is tarol!

A történet miután már nem 1 és nem 2 Tarantino filmet láttam, cáfolatlanul Tarantino. Tartalmaz egy jó adag drámát, áraszt magából egy magával ragadó hangulatot, fordulatos... És meg van spékelve egy nagy adag morbiditással. Néha nagyon össze-visszának tűnik, mégis nézni, látni kell! Ez az összevisszaság is csak abból adódik, hogy nem egyszerre, időrendben kapjuk meg a cselekményeket, hanem láthatunk egy történést a film elején, és lehet, hogy csak a film végén derül ki, hogy mi lesz a vége!
Ennek köszönhetően az átvezetések tényleg egymás után pakolt néha nem teljesen összefüggő jeleneteket képez. De nem zavaró!
A párbeszédek még hatalmas plusz pontot kapnak! Telis tele van nagyon jó dialógusokkal, rengeteg humort is kapunk, és tényleg jó humort! Na, de aki a trágárságot nem tudja elviselni az hagyja ki a filmet, mert abból kapunk, nem is keveset!

A színészi alakítások lenyűgözőek! John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis (Vincent Vega, Jules Winnfield, Mia Wallace, Butch Collidge) ... Csak a főbb nevek akik sok szerepet kaptak! Mindannyian maximumon teljesítenek, és a mellékszereplők szintúgy, mint például Quentin Tarantino, Christopher Walken, Ving Rhames! (Jimmie Dimmick, Koons kapitány, Marsellus Wallace) Trágárság, betegesség ide vagy oda, mindegyik karakter nagyon szerethető!

Nincs mit részletezni tovább! ALAPMŰ!

Pontok.png

imdb.png9/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr176041366

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása