Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

10 vígjáték, amit nem szeretnél kihagyni - 2.rész

2014. március 31. - Szexi Halálcsillag (törölt)

Valami vidám, könnyed filmet kíván a kis gyomrod estére? Adok néhány tippet. Hogy mi alapján válogattam őket? Az alapján, hogy nekem tetszettek, és én nevettem rajtuk. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy téged is úgy megvesznek ezek a filmek, ahogyan engem. De, a könnyebb tájékozódás kedvéért minden filmhez mellékelek egy fogyaszthatósági rátát (Ezt most találtam ki, te jó Isten, én egy lángész vagyok! Hallod anya!), ahol az 1es egy debil, elrugaszkodott, igazi agyament mozit jelöl, míg közelítvén a 10-hez, kellemesebb, könnyedebb, barátnővel megnézősebb vígjátékokat találunk.

+1) Eszeveszett Bokszoló – ’Casablanca Driver’ -  2004

Egy nem túl ismert film, pedig igazi kultusz film lehetne. Nekem és a haveroknak legalábbis az. Mikor először láttuk, sírtunk a nevetéstől. Ennél kreténebb filmet még nem láttál, azt szinte biztos. Bár ez is tipikusan olyan film, hogy vagy imádod, vagy utálod. Szerintem egy gyöngyszem, és szerintem a pihent vígjátékok királya, de könnyen lehet, hogy van aki 2 percig sem fogja bírni. Azért tegyetek vele egy próbát.

Fogyaszthatósági ráta: 0

10) Elhajlási engedély – ’HallPass’- 2011

Rick és Fred a házaséletbe beleunt középkorú férfi, akik feleségeiktől pár napra felmentést kaptak a házasélet szabályai alól. Jöhet a nagy bulizás, vég nélküli csajozás…vagy mégsem?

Fogyaszthatósági ráta: 8

9) Ananász Expressz – ’Pineapple Express’– 2008

Az ananász expressz egy minőségi fű neve. Ez egy vérbeli „füves” vígjáték, elborult poénokkal, jópofa akciójelenetekkel megspékelve. A JudeLaw-os poénon felsírtam.

Fogyaszthatósági ráta: 5

8) Eszement Freddy – ’Freddygotfingered’ - 2001

A pocsék cím félrefordításról inkább ne ejtsünk szót. Tom Green az egyik legelvontabb nevettető, akit valaha láttam. Ez az a film, amire azt szokták mondani: „Öregem, ez nagyon beteg! Nagyon főnök!” Vagy éppen azt, hogy: „Ez egy köpedelem.” Középút nincs. Keményvonalas rétegfilm.

Fogyaszthatósági ráta: 0

7) Szüzet szüntess – ’The girl next door’ - 2004

Új lány költözik a szomszédba, és az ambiciózus, eminens tini azonnal beleszeret. Nagyon szépen indul a dolog, szikrázik közöttük a levegő, igazán kedves kis történet kezd kibontakozni, ám egy nap kiderül: a lány valójában egy ex-pornószínésznő. A butácska történet ellenére ez egy igen kellemes romantikus vígjáték. Kerek cselekmény, hatásos aláfestő zenék, remek képek. Egyszóval: ötös.

Fogyaszthatósági ráta: 8

6) Kerek Rockerek – ’Tenacios D, inthepick of destiny’ – 2006

Még akkor is kötelező darab, ha egyébként nem kedveled a sajnos néha elég langyos Jack Black mozikat. Ebben Jack begombázik és úszni indul az eperfolyóba egy jetivel, olyan gitárszólót ad elő, hogy egy faszinak kirobban az agya, a farkával deaktivál egy biztonsági lézert, meg hasonló finomságok. Az elborult vígjátékok szerelmeseinek kötelező darab.

Fogyaszthatósági ráta: 5

5) Hé haver, hol a kocsim? – ’Dude, Where’s my car?’ - 2000

Két füves arc, egy masszív buli után felébredvén, nem tudják mi történt velük az éjjel. Egy biztos: a kocsijuk eltűnt. Ahogy nyomoznak utána, egyre több dolog ugrik be nekik. Igazi agyament vígjáték, űrlényekkel, laza füves arcokkal,hihetetlen kalandokkal, pihentagyú humorral fászerezve. Stílusában leginkább a Kalandférgekhez tudnám hasonlítani.

Fogyaszthatósági ráta: 3

4) Ünneprontók ünnepe – ’Wedding crashers’ – 2005

A két haver – Owen Wilson és Vince Vaughn – esküvőkre jár ismerkedni. Egy alkalommal azonban egyikük beleszeret a kiszemelt nőbe. Ez érdekes bonyodalmakat teremt. Kellemes romantikus vígjáték, a jobbik fajtából.

Fogyaszthatósági ráta: 10

3) Zombieland– 2009

Egy újabb horror-vígjáték. Egy zombikkal teli világban igyekszik túlélni a két pasi és a két csaj. Zombik, szerelem, izgalom, agyalás. Nagyon jó film.

Fogyaszthatósági ráta: 7

2) Őrült, dilis, szerelem – ’Crazy, Stupid, Love’ – 2011

A machó lepedőakrobata igyekszik megtanítani a válófélben levő, menthetetlenül lúzer középkorú férfit, hogyan kell csajozni. A dolgok úgy alakulnak, hogy a machó szerelembe esik. Mindössze annyi a gond, hogy a nő, akibe beleszeret, véletlenül a tanítványa lánya. Ez érdekes, fotelbe szögező bonyodalmakat teremt. A hangulata is kellemes. Jó kis nézhető film, jó zenékkel, vidám képsorokkal.

Fogyaszthatósági ráta: 10

1 ) Kopasz Osztag – ’21 Jump street’ – 2012

Nem fűztem hozzá nagy reményeket, de szerencsére kellemeset csalódtam. Persze vannak benne tinis dolgok, de összességében egy remek filmről van szó. Én már rég láttam ennyire jó kis vígjátékot. Többször nagyot nevettem és ezért a hibáit is képes voltam elnézni neki. Az alaptörténet, hogy két frissen végezett rendőrt visszadobnak a gimibe, hogy épüljenek be, és találják meg egy új, kísérleti drog elosztóját. Az újbóli beilleszkedésük nem zökkenőmentes, ami vidám perceket szerez nekünk. Akciójelenetekkel sem bánik szűkmarkúan a film, ám ennek ellenére, barátnővel is ideális választás.

Fogyaszthatósági ráta: 9

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr355887065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása