Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

10 vígjáték, amit nem szeretnél kihagyni 1. rész.

2014. március 21. - Szexi Halálcsillag (törölt)

Valami vidám, kacarászós filmet kíván a kis gyomrod estére? Adok néhány tippet. Hogy mi alapján válogattam őket? Az alapján, hogy nekem tetszettek, és én nevettem rajtuk. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy téged is úgy megvesznek ezek a filmek, ahogyan engem. De, a könnyebb tájékozódás kedvéért minden filmhez mellékelek egy fogyaszthatósági rátát (Ezt most találtam ki, te jó Isten, én egy lángész vagyok! Hallod anya!), ahol az 1es egy debil, elrugaszkodott, igazi agyament mozit jelöl, míg közelítvén a 10-hez, kellemesebb, könnyedebb, barátnővel megnézősebb vígjátékokat találunk.

 

+1) Hülyék paradicsoma – ’Idiocracy’ - 2006

 Hősünket hibernálják, majd elfelejtik kiolvasztani. Pár száz év múlva véletlenül tér magához, amikor is a társadalom már eléggé megváltozott. Társadalomkritika, a legviccesebb fajtából.

 Fogyaszthatósági ráta: 5

 10) Trancsírák – ’Tucker & Dale vs. Evil’ - 2010

Meglehetősen groteszk horror-vígjáték, ami nem épp a kedvenc műfajom, viszont rég nevettem akkorákat, mint ezen a filmen. Egy csapat igazi tanyasi redneckről és pár előítéletekkel teli fiatalról szól. Folyamatos félreértésekbe keverednek. A sznob egyetemisták azt hiszik az egyébként jólelkű, egyszerű tanyasiakról, hogy pszichopata gyilkosok, és a véletlen halálesetek által csak erősödik bennük ez a meggyőződés. 

Fogyaszthatósági ráta: 2

9) Felhangolva – ’Get him to the Greek’ - 2010

Kellemes perceket tud nyújtani, de nem szabad túl sokat várni tőle. Egy rocksztárról szól, akit a kiadója megbízásából egy feltörekvő intézőnek (Jonah Hill) el kell juttatnia a Los Angelesi koncertjére.

 Fogyaszthatósági ráta: 7

8) Ezer szó – ’A thousand words’ – 2011

Megértem, ha az úgy érzed, hogy az utóbbi Eddie Murphy vígjátékok már nem érdmelnek figyelmet. Ez azonban kivétel. Egy állandóan hazudozó emberről szól, aki egy átok következtében nem hazudhat többet ezer szónál. Minden egyes kimondott hazugság után leesik a kertjében álló fa ezer levele közül egy levél. Ha a fa teljesen elhullajtja a leveleit, hősünk meghal. Habkönnyű, kedves, ugyanakkor mégis jópofa vígjáték. Emellett még mondanivalós is.

Fogyaszthatósági ráta: 10

7) Amerikai Pite – A találkozó – 2012

Noha ez a rész is gyakran buta, maszturbálós poénokból építkezik, mégis helyet kapott benne pár igazán jópofa rész, meg úgy az egésznek a hangulata is sokkal érettebb, mint az előző részeknek. (Mondom, vannak kivételek, de összességében nem volt rossz. Könnyű esti vígjáték)

Fogyaszthatósági ráta: 8

6) Kalandférgek 1-2 – ’Harold and Kumar…” 2004 és2008

Még nem láttad a kalandférgeket? Na jó. Többé nem vagyok a barátod. Igazi kultfilm, mely torokszaggató nevetésekre sarkall. Mindkét rész kiváló lett.

Fogyaszthatósági ráta: 5

5) Movie 43 - ’Botrányfilm’ - 2013

Ja. Elég botrányos. Ez az a film, amit vagy imádsz, vagy utálsz. Középút nincs. Még sosem hallottam olyan véleményt ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy „egynek elment.” Egymáshoz még lazán sem kapcsolódó jelenetekből áll a film. (A jelenetek annyiban kapcsolódnak egymáshoz, hogy mind nagyon beteg.)

Fogyaszthatósági ráta: 1

4) Galaxis Útikalauz Stopposoknak  - ’The Hitchhiker's Guide to the Galaxy’ - 2005

Douglas Adams kultikus regényének a film változata. Nem mondanám, hogy méltó feldolgozás, de még így egy remek filmet kapunk az arcba. Ne tévesszen meg a kacifántos, rétegfilmet sugalló cím! Imádni fogod. Ne hagyd ki!

Fogyaszthatósági ráta: 8

 3) Itt a vége – ’This is the end’ – 2013

Két haver otthon füvezget, de unják magukat és elmennek egy házibuliba a neves színész barátaikhoz. A bulit az szakítja félbe, hogy kitör a világvége. De nem ám a majás, földcsuszamlásos, katasztrófás, hanem a biblikus: sátánnal, szörnyekkel, meg minden efféle jósággal. 

Fogyaszthatósági ráta: 7

 2) Vissza a jelenbe – ’Hot tub time machine’ – 2011

 Hőseink visszatérnek kamaszkoruk bulijainak színterére. Nagyon szétcsapják magukat a jacuzziban és mire felébrednek az az érzésük, hogy valami nem stimmel: David Hasselhoffos filmek a pici tv-ben, egy ember kazettás walkmant hallgat, mindenki tupírozott hajjal rikító színű ruciban feszít. Visszamentek az időben, hogy újra átélhessék az akkori dolgokat. Csajok, szerelem, bulik. Klassz kis vígjáték ez.

 Fogyaszthatósági ráta: 8

 1) Szédületes Éjszaka – ’Take me home tonight’ – 2011

 Egy 4 éve érettségizett srác és a fura, elvont – értsd.: jófej - haverja élete bulijára indul. Újra találkozik a gimis emberekkel. A menő srácokkal, és kockákkal, a laza arcokkal, a dögös csajokkal, és természetesen ott van élete nagy szerelme is. Izgulhatunk, hogy sikerül-e meghódítania a csajt, és hogy közben ne verjék össze. Jó zenék, kellemes hangulat. Szerintem ez egy igen jó film.

 Fogyaszthatósági ráta: 10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr665872679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása