Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Fiatal és gyönyörű - Jeune et jolie

2014. március 09. - bady262

történet.png

A film egy 17 éves francia lány felnőtté válásának története, az első szexuális élményétől és a személyiségének megtalálása érdekében tett szerelmi kalandozásaitól.


Egyéb címek: Young & Beautiful
Nemzet: francia
Hossz: 95 perc
Magyar mozibemutató: 2013. október 31.

Vélemény.png

 Szép napot Kívánok mindenkinek !

Most egy eléggé elgondolkodtató témájú filmet szeretnék bemutatni nektek, hogy hogy is gondolom én, és hogy mi a véleményem. Ami elsőre le fog esni mindeninek az az hogy egy eléggé tabu témájú filmmel fogunk szembesülni, ami valahogy nincs is megvitatva nagyon a mai világban, inkább sokszor csak el van felette menve, vagy ha nem is menve akkor nincs nagyon boncolgatva.

 A tartalmat el olvasva rá fogunk jönni arra hogy ebben kicsit sok lesz a meztelenség és a sexualitás, és az hogy fogja egy fiatal lány meg ismerni a testét és egy kis tapasztalatot szerezni ezen a téren. Igaz amikor olvastam először a történetét meg fogott és kíváncsi voltam hogy mit tudnak kihozni ezzel a témával és mégis hogy miről is fog szólni ez a film. Valahogy nagyon vártam hogy megtudjam végre nézni, és ezt tegnap este sikerült is megnéznem, elég vegyes érzések, gondoltok merültek fel bennem hogy most mit gondoljak a filmről. Mivel ez volt az első francia filmem így nem igazán tudtam hogy mit is várjak, csak ugrottam egy fejest a közepébe hogy maximum ha nem fog tetszeni akkor ki kapcsolom és kész. Ahogy néztem érdekelt is még mondhatni nem is a film, hiszen tényleg túl van fűtve sexualitásal, meztelenséggel és sexel. Ami nem is lenne baj, csak hát egy filmben nem szoknak ilyen sok jelenetet be tenni. Igaz nem mutatnak annyira részleteket, de inkább néha az ember az undor vagy inkább a kapja el.

Az egész film alatt bennem rengeteg kérdés merült fel, hogy miért is teszi ezt a lány, hogy mi az oka, talán lelki terror, pénztelenség, szenvedély,élvezet, netán a szüleitől tanulja, vagy csak simán hajtsa a vére és a tapasztalat szerzés a sexben, vagy vajon micsoda. Amit minden esetre ki lehetett zárni hogy pénzre nem volt szüksége hiszen egy jómódú családban nőtt fel ahol nem látszott volna a pénz hiány. De akkor merül fel a kérdés hogy akkor mi lehet az indok, vajon a válás a családban, vagy esetleg valami eltitkolt dolog. Ez mind végig foglalkoztatott és az ami leköt az utolsó percig. És várva várja az ember mi lesz a vége, hogy vajon megváltozik e a lány vagy fogja fojtatni ezt az életstílust, amit ő választott. De sajnos erre nem fogunk választ kapni, egy és fél órán át gondolkodik az ember, variál de a rendező (Francois Ozon) úgy döntött hogy nem adja meg nekünk Ő a választ. Hanem inkább ránk bízza a végét. Egy meg nem válaszolt sorok kérdését nem tudjuk meg sajnos. Pedig szerintem a nézőket ezt nagyon is érdekelte volna hogy ilyen fiatalon mi is lehet az indok hogy valakiből prostituált lesz. A filmben még egy drámai jelenetet is sikerült be csempészniük, ami valahogy annyira nagyon nem adta át magát a számomra, de az ember azt hinné hogy igen most fog jönni a boldog vége, minden meg változik a filmben, de nem tévedünk ebben a filmben ez nincs így. Továbbá a film meg van fűszerezve kínos jelenetekkel is amikor is sikerül a magán életében a kuncsaftokkal találkozni a főszereplőnek Isabelle-nek az az (Marine Vacth). Szerintem elég jól játszotta a szerepét és egy kicsit sem félt a pucérságtól és megmutatni a bájait, és hogy nem félt hogy mit gondolhatnak róla ha ilyen szerepet is elválalt. Ami nekem nem nagyon tetszett a filmben az a kicsit unalmas, nem a legjobban ki dolgozott pár beszédek, és persze a hisztériás roham amit a anyai szeretet vált fel pár másodpercen belül. Nekem valahogy ez egy kicsit sok volt ahogy egyik másodpercről a másikra váltott az anya. Hogy ne csak a rosszat mondjam a filmről akkor felsorolok pár jót is, és még pedig a zenei aláfestések nagyon tetszettek benne, elég sok francia volt benne de ezen nincs mit csodálkozni, továbbá a tabu téma választása de valahogy ezzel be is fejeződne a sorolás.

A végére pedig annyi nehogy most azt vonjuk le hogy ez egy oktató film, szó sincs róla, hanem inkább egy rá világítás arra hogy egy fiatal 17 éves lány milyen nehéz döntéseket hoz, és hogy milyen könnyen rossz világba tud csöppenni. Vagy inkább a rendező arra akart rá mutatni hogy milyen is a mai világ, hogy milyen fiatalon kezdik a fiatalok a nemi életet. El lehet dönteni, és el lehet gondolkodni azon hogy vajon mi lehet az oka hogy ilyen élet pályát választott a fiatal lány.

Minden esetre ezt a filmet olyanoknak tudom ajánlani akik szeretnek a film után egy kicsit töprengeni és gondolkozni a film tartalmát. Szerintem nem is volt olyan rossz, de ezt mindenki döntse el magának. Jó szórakozást kívánok hozzá !

Borító.png

Előzetes.png

Pontok.png

imdb.png

7,0/10

sajat.png

5.8/10

online.pngKatt ide az online megtekintéshez !

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr785851294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása