Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Mátrix - Újratöltve (The Matrix Reloaded)

2014. február 28. - Nikosssz

történet.png

Mi történne, ha a prófécia igaznak bizonyulna? Mi lenne, ha holnap véget érne a harc? Thomas "Neo" Anderson (Keanu Reeves) úgy dönt, szembenéz a kérdéssel, amelyet Morpheus (Laurence Fishburne) és Trinity (Carrie-Anne Moss) sugallt neki. Elindul, hogy felkutassa és megismerje az igazságot, és értelmét kiszabadítsa a Mátrix rabságából.
A trilógia második epizódjában Neo elhatározza, hogy a benne rejlő erőket még jobban uralma alá hajtja. A gépek hadserege támadást indít Zion városa ellen. Órák kérdése csupán, hogy a Föld utolsó ember uralta területét is elfoglalják az emberiség elpusztítására beprogramozott gépek. Morpheusnak azonban sikerül felráznia Zion polgárait, és meggyőznie őket arról, hogy be fog teljesülni a jóslat, és a Kiválasztott véget fog vetni a gépekkel vívott háborúnak. Szerelmükkel és egymásba vetett hitükkel felvértezve Neo és Trinity úgy döntenek, visszatérnek a Mátrixba, hogy különleges képességeiket és fegyvereiket latba vetve szembeszálljanak a zsarnoksággal. Csakhogy a Mátrixban hatalmas erők szegülnek ellenük.

Vélemény.pngA trilógia második része ez, és nálam a legmegnyerőbb! Míg az első rész nagyjából megosztva játszódott a világokban addig a második jobban ráhasal a Mátrixban zajló jelenetekre, és abban kapunk több bonyodalmat. Ezért is tetszik nekem legfőbbkép ez a része, mert ez az a világ ahol ˝ember˝ harcot láthatunk, és ebben a világban tehetnek meg bármit szereplőink. 

Kezdjük akkor a színészekkel. Akiket az előző rész leírásában említettem azokat most nem hoznám fel, mert ugyanolyan teljesítményt nyújtanak mint eddig! Azonban rászállnék az új karakterekre, és az azokat játszó színészekre. Monica Bellucci azt a szerepet kapta, hogy felkavarja az állóvizet, és ezt teljesen jól kivitelezte. Az hogy ezenkívül semmi komolyabb szerepe nem volt , tény!  A pasiját alakító Lambert Wilson már annál inkább kulcsfigura, hiszen valamilyen módon a keze alatt történik minden fontosabb dolog a városban.  Szóval ehhez képest könnyen ejtették őt csapdába, de az már másik rész!  Jada Pinkett Smith alias Nyobe itt csak bemutatkozik, de később komoly karakterré válik!  Randall Duk Kim pedig csak egy szegény sajnálni való öreget alakít, de azt tökéletesen! Adrian és Neil Rayment azaz az ikrek hozták a legjobb szerepet az Újratöltött mátrixban. Nem csak a kinézetük, de a képességük is igen durvára sikeredett, és az egyik legjobb karakterpárost adták át az egész trilógia alatt.

Látványilag még mindig hasít a film, és ennek legjobb példája a két iker és Trinityék üldözős jelenete az autópályán. Azt hiszem bátran mondhatom, hogy a legjobban sikerült jelenet a filmben, és bármikor nézném végig újra izgulva a 10-15 perces jelenetet. Azért ezenkívül is jeleskedik nagyon sok jellegzetességgel! Ami egy kicsit zavart, az Neo tejhatalma. Értem én hogy ő a kiválasztott, de azért életet adni, meg repülgetni nem biztos hogy kellene! 

A hangokra még mindig figyeltek és még mindig nem adtak ki vackot a kezeik közül. Azonban az Oscarra már nem bizonyult elégnek. 

Szóval a trilógia legjobb részének tekintem ezt, és bármilyen fura imdb-n ez  csak ennyi pontot kapott! Én mindenkinek ajánlom, persze a másik két részével együtt! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,2/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr215837192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása