Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Largo Winch - Az örökös

2014. február 24. - Nikosssz

történet.png
Nerio Winch, a dúsgazdag mágnás örökbefogad egy fiút, Largo Winchet. Ann Ferguson feltett szándéka, hogy megszerzi a hatalmas Winch vagyont, ezért megölik Nerio-t, és hogy az öröklés egyszerűbb legyen, Largo-t is üldözőbe veszi. Largo megesküszik, hogy kideríti az igazságot és bosszút áll, de közben éppen apja gyilkosai elől kell menekülnie.Vélemény.png
Elég unalmas formában kezdődik a film, és ennek következtében nem is vártam, hogy hátast dobok majd a jeleneteitől. Még az a csajszimentős magánakció is gyenge volt bármennyire is durva képekkel voltak megspékelve. Aztán a börtönös szabadulós Copperfield mutatványnál már úgy néztem, hogy ˝Ebből még lehet valami!˝. És bármennyire fura lett is. Kaptunk egy elég jó kis filmet, aminagyrészében pörög,  adja a helyzeteket, és meg is lep. A végére pedig egy nagyon laza trükkel minden jóra fordul. 

Na lássuk, hogy mi is ami nem tetszett. Kezdeném azzal, ami az elején már észrevehető. Ugrálnak az időben ide-oda , és a helyszínekben is. Eleinte még kiírják ki hol van, de hamarosan ezt elfelejtik, és bíznak az emberek memóriájában. Elég zavaró azért! Aztán ott volt még a horvát nyelv is. Sikerült felirat nélkül kézbe venni a filmet, ez által a horvát szövegelést nem nagyon értettem, és nem tudom nem volt-e benne valami lényeges rész. Persze annyira lényeges nem lehetett mert ez nélkül is átjött a film. Ami egy részt pozitív egyrészt negatívum azok, a meglepetések, azaz a fordulatok. Mindenki szereti a filmekben, ha van benne egy kiszámíthatatlan fordulat ami más szempontot ad a filmnek. A Largo Winch azonban annyira be akarta dobni magát, hogy halmozza ezeket a váratlan eseményeket. Azért nem írtam fordulatot, mert ez annyira nem ad más hatást a filmnek, inkább csak megértet velünk pár jelenetet. Van olyan is ahol tettek egy ilyet, majd utána meggondolták magukat, és már maga a karakter sem tudja, hogy most melyik oldalon is áll.

A látvány. Nem túl sok CGI-t véltem felfedezni, ami ugye nagy szó az újabb filmeknél. Persze akad, de minimális. Ennek ellenére nem félnek kocsikat törni, és ez nagyon nagy plusz. A városos részek nem tűnnek nagy stuff-nak, de azért hiba nem igazán van, és ez már jó! Szóval bármennyire is nézzük, az európai filmek is tudnak valamit mutatni talajon, ha akarnak.

A szereplőket hagytam utoljára, mert nem sok nevesebb szereplő bukkan fel. A főszereplőnk Tomer Sisley akit nem nagyon ismerek, és nem is bánom. Már az elején furának tűnt a karakter az ő szereplésével, aztán egy kicsit jobb lett ,de nem tudom megérteni a szinte mindig egy kicsit mosolygó fejét! Nem igazán éli bele magát!  Kristin Scott Thomas már ismertebb színésznő, és játszott több ismert filmben is. Ez meg is látszik, ugyanis a kisujjában van minden tudás, ami kellett ehhez a filmhez. Gond nélkül hozza a szerepét! Mélanie Thierry kisasszonyt utoljára Vin Diesel oldalán láthattuk, a Babylon A.D-ben! Ahogy ott játszott, körülbelül azon a szinten nyomja itt is. Csak itt nincs annyi jelenete. Karel Roden cseh színész pedig a Spílerből lehet ismerős. Ha az a filmes szerepe tetszett, ebben sem fogtok csalódni!

Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat.png7,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngDarabolt film.. 1 .rész    ,    2. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr645830679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása