Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A pap - Háború a vámpírok ellen - (Priest)

2014. február 22. - Nikosssz

történet.png

Az Egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék. Min-Woo Hyung képregényéből.Vélemény.pngVajon mi járt Hyung Min-Woo fejében amikor megírta a film alap koncepcióját? Megakarta alkotni a tökéletes vámpír filmet, ami nem is hajlik Twilight-ba de mégis egy egyéni módon közli velünk a mondanivalóját! A vámpírok legnagyobb ellensége most nem is a volt amerikai elnök, hanem sokkal hihetőbben, most a papok gyilkolják halomra a lényeket, amik szintén Isten teremtményei! Teljesen hihető nem? Na de lépjünk át a forgatókönyvről.  Nézzük a rendezőt, aki nem más mint Scott Charles Stewart. Neki köszönhetjük ezen kívül még a Légió, és a Dark skies c. filmeket.  Azt tudom mondani, hogy akinek az a két film tetszett, annak valószínűleg ez is fog.

A látványvilággal kitettek magukért, és kellő képen darkosnak állítják be az egész várost, az egyházzal egyetemben. Mondjuk ezzel nálam el is rontották, hogy túlságosan szájbarágósan magyarázzák miért is rossz az egyház. Maga az általános jellemzés mellett, személyen ként is porig alázzák az emberségüket. Az egyik csak szimplán bunkó és nem segít a papnak, a másik egyenesen elárulja őt. Na de lássuk tovább a látványt. A sivatagi jelenetek is szintén szép helyek, és kellően illenek ehhez a stílushoz a filmben. A város, a vámpírbörtön és a fészek is nagyon jó, és néhol hátborzongató. Ami viszont nálam szintén kiütötte a biztosítékot az a homokban haladó motorok, amik alapból múltbelinek hatnak , mintsem jövőbelinek, kivéve persze a műszerfal ami jelzi, milyen gyorsan is suhannak. Jha, visszatérve. Homokban haladó motor vs. sínen haladó vonat! Mit gondoltok melyik éri utol a másikat szinte semmi idő alatt? Talált! Nem tudom, hogy a motorok ilyen jó, vagy egy ilyen vacakkal rohangálnak a vámpírok! 

Mivel a film megjelent 3D-s változatban is, kicsit szót ejtek erről is!  Kiemelném, hogy nincs benne olyan jelenet aminél elhúzzuk a fejünket! A leghatásosabb mind közül, a városos részben szálló pernye. Ez az egyetlen és legjobb igazi 3D, ami olyan mintha kiválna a TV-ből. Sokkal inkább arra összpontosítottak, hogy a karakterek és a háttér közti távolságot érzékeltessék. Szóval nem kifele jövő dolgok jönnek a TV-ből, hanem befele mennek! Ezzel sok konvertált 3D-nél találkozhatunk, de ez tényleg olyan jól sült el, hogy simán kitűnik a többi közül. Ami kivetni valót találtam a térhatással kapcsolatban, hogy én laikus szemmel egy rakat olyan jelenetet véltem látni, amit bőven ki lehetett volna használni ezzel a technológiával.

A színészekről pár szót.  Paul Bettany a főszereplő tiszteletes, aki eléggé rátermett a szerepre, és végre nem csak hangjával támogatott egy ˝szuperhős˝ filmet. Kellőképpen flegmán tudja játszani szerepét, ezért aztán a karakternek egyszavas jellemzése ez lenne. De ez megy hozzá, és bepasszol a filmbe. Karl Urban a modern Dredd bíró, aki viszont már korántsem teljesített olyan jól!  A megjelenéséről nekem valamiért Clint Eastwood jutott eszembe, csak míg neki jól áll az a kalap, a gonosz vámpírbácsinak állati szarul. Legalább a végén elhagyta!  Maggie Q a Nikita karakter ként ismert csajszi, furcsa mód szintén elárulja az egyházat, és inkább segít álmai párjának! Hozza amit kell. Cam Gigandet pedig egy annyira jelentéktelen szereplő, hogy az fáj! Miért nem rakták inkább őt főgonosznak?! 

Ami még nem tetszett, azok az olyan akciók, amiket Superman is megirigyelne. Főszereplőnk bármekkora távolságra képes felugrani. Biztosan megjegyezte a Bunny Hop cheat-et a San Andreasból! Ezenkívül a mátrix főhősei is elszégyellhetik magukat a belassított jeleneteikkel, mert a papunk belassított jelenetnél is úgy mozog tovább, mintha rá nem hatna a slow-mo. Ha már ennyire félszuperhős filmre mentek, akkor miért kellettek ezek bele?

Egyszer mindenképpen meg lehet nézni, de szerencsés módon én 2-szer is kibírtam, igaz, csak a 3D miatt. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png5,7/10sajat.png7,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr605826124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása