Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hajsza a győzelemért (Rush)

2014. február 20. - Popcorn M

Kiskapitális és Popcorn M
történet.png

1976 - a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért.
Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Vélemény.png

Mint általában ennek a filmnek is az a szlogenje, hogy valós sztorin alapszik, a tény itt azonban, hogy itt ez valóban így történhetett. A történet Niki Lauda és James Hunt párharcáról szól, akik Forma-1es versenyzők voltak a 70-es években. Az akkor Forma-1 világának két legjelentősebb arca voltak. Közülük Lauda még minid él és visszajelzései alapján hitelesnek találta a többek között róla készített filmet. Mára a Forma-1, amellett hogy a mérnöki teljesítmény csúcsa, valójában a századmásodpercekről és centikről szól. Nem csoda, hogy sokat vesztett régi népszerűségéből. Ez a film visszahozza azt a légkört, ami miatt ezt a versenyt száguldó cirkusznak nevezték el. Egy élő versenyen nem zúghatnak szebben a motorok, mint ezekben az akciójelenetekben, mert itt az akciót nem fegyverekkel vívják, mint más filmekben, hanem a kormánnyal. Ezzel az elemmel még csak a rajongók vannak megelégedve. A film valós értéke a két szereplő karaktere közt feszülő ellentét. Hunt értékrendje összeférhetetlen riválisával, az autó az egyetlen, ami összekapcsolja ezt a két figurát. Hunt élvezi az életet, szabadidejét buli, pia és nő tölti ki. Lauda ennél sokkal konzervatívabb, számára fontosak az erkölcsi határok felállítása és az autókhoz való szaktudásában pedig lekörözhetetlen. Ugyan mindketten sikerorientáltak, Hunt azonban vakmerően megy bele az életveszélyes helyzetekbe, míg az osztrák versenyző mérlegel, mielőtt autóba ül. Mindent összevetve egy kiváló alkotásról beszélünk. Aki még nem tette, az nézze meg!

Pontok.pngimdb.png8,3/10sajat.png8,0/10

Borító.png

 

Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr675824497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása