Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Bait - Csalétek

2014. február 19. - Szexi Halálcsillag (törölt)

Egy újabb cápás film. Bennem azonnal az ötlött fel, hogy van-e értelme még egy újabb pocsék gumicápás tinirágcsának; hogy egyáltalán van-e még valaki – akinek valamivel több esze van mint, egy énekes kabócának (ciccuda plebaja - lásd a lenti ábrát) -, aki megkajálja még ezeket a jóféle mozikat?

Énekes Kabóca

Részben ezért is választottam ezt a filmet. „Modern, cápás, b.kat armageddon. Na, ezen lesz mit kifigurázni.” De örömmel jelentem: ezeknek az elvárásoknak a Bait csak kis részben felelt meg. Persze akadna benne temérdek kisebb-nagyobb kritizálnivaló, de mindent egybevetve egész nézhető kis mozi volt, persze ha az ember nem húrelméleteket és megvilágosodás tant vár egy ilyen filmtől.

A sztori

Egy bevásárlóközpontban rekednek a cunami túlélői. Két fehér cápa úszik be éhesen. A túlélők az áruház fémpolcain rekednek. A többit el lehet képzelni.polcok.png

Amiért érdemes megnézni a filmet

Azt kapjuk, amit egy cápás filmtől elvárhatnánk. A szereplők arcát jómódon megzabálják a cápák. Egy kicsit annyiban olcsó a dolog, hogy többnyire csak a nem túl szimpi karakterek harapódnak meg. Izgalmas is, néha azon kaptam magam, hogy bizony feszülten drukkolok a szereplőknek. (És na jó! Néha a cápáknak!)

Amiért nem érdemes megnézni

Azért annyira jó sem volt ez a mozi. Egy laza estén talán elmegy, de könnyen lehet, hogy nem ezen a döntésünkön fog múlni a lelki békénk. Volt benne pár jelenet, ami azért kritikán aluli volt, például az ázsiai srác rögtönzött "cápabiztos" fémruháját nem lehetett komolyan venni.fémruha.png A cápák éhességi szintjén is lenne mit méltatni. (Vagy 20 ember felzabálása után is ugyanolyan sportosak és éhesek, mint előtte.)

Színészi játék 7/10

Szerintem mindenki jól hozta a karakterét. A helyes pasasok szétsármoltak bennünket, a lányok elégszer megmutatták kisportolt feneküket, a gonoszok hiperdölyfösek voltak, szóval nem lehet panasz. Egyedül a kocsiban rekedt szexi párocska volt idegesítő, de a kis csivavájuk egész tűrhetően alakított, még izgultam is érte.

Kategóriáján belül 6/10

Ha cápás filmnek vesszük, akkor több pontot kaphatna, de ha horrornak akkor rosszabbat.

Történet 6/10

Maga az alapkoncepció elég butácska, de szerencsére nem siet a film, van időnk megismerni a karaktereket. Ki ellenszenves lesz a cápatámadásig, ki szimpatikus, és így alaposabban izgulhatunk értük. (Vagy épp ellenük.)

Látvány 7/10

Izgalmas, szórakoztató, hangulatos képsorok. Az effektek sem lettek olyan végletesen rosszak. Legtöbbször képes volt velem elfelejtetni, hogy animált cápákról van szó.

cápi.png

Pontok.pngimdb.png5,2/10sajat.png6,0/10online.pngIDE KATTINTVA!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr785822629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása