Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Cápa csali (Shark Bait)

2014. február 18. - Nikosssz

történet.png

Az óceánok mélyén a tigriscápa az úr. Sok tengeri lény esik áldozatául. Pi, az apró halacska is elveszíti szüleit, s magára maradva átköltözik egy másik "városba", ahol azonnal szerelmes lesz a gyönyörű Cordeliába. Pechére ő a választottja a zátonyt rettegésben tartó Troy cápának is, aki nemcsak a rózsaszín leányhal uszonyára, de a tengerek titkát jól ismerő teknős, Nerissa igazgyöngyére is kivetette a "hálóját". Azért, hogy Toy életben hagyja Pit, Cordelia megígéri neki, hogy egy hónap múlva holdtöltekor elfogadja a cápa eljegyzési gyöngyét. Pi a tapasztalt tengeri teknős segítségét kéri, hogy fel tudja venni a harcot a rettenetes zsarnokkal. A küzdelem megkezdődik, s a tét hatalmas: Cordelia és a zátony egész népének megszabadítása.Vélemény.png
Hol is kezdjem? Az elején talán a Nemo c. filmhez akartam hasonlítani, de hamar rákellett jönnöm, hogy ez sokkal durvább, és sokkal igénytelenebb. Már a kezdő jelenet is elég komoly, egy gyereknek, de ennek ellenére kellett ez a felvezetés, de már tovább is ugrottak, ahol a kishal elfelejti mi lett szüleivel, és a delfinekkel szórakozik. Más: Elég sokáig tartott eljutni oda, ahová szeretett volna. Szóval már az elején kapunk egy hatalmas logikai katyvaszt.

A későbbiekben arra lettem figyelmes, hogy az amúgy sem túl kiváló animációban néhol megjelent pár olyan képkocka, ami talán nem is oda való. Ezzel kiváltott egy olyan hatást, mintha az egész animálás rossz lenne, és nem kellően figyeltek volna oda. A karakterek sem lettek olyan cukik, mint egy mesében kellene, sőt a teknős eléggé furán is hatott. Az egész történeti alapból is látszik, hogy nagyon nem erőltették meg magukat, főleg ha még nézzük azokat a dolgokat is ahol egyik szóval leütik a másikat. Itt példának okán vegyük a bénító medúzákat, amik nagyobb állatokat lebénítanak. 2 percre? Ez komoly? Egy rakat csípés érte a gonosz halat, de az semmi idő alatt felépül, és harcol tovább. 

Ami élvezhető az a néhol elvetett pár poén, ami főként az öreg rókáktól vagyis halaktól jön. Ezenkívül a zenére tudom azt mondani, hogy nem rossz, de ugye ez a két dolog nem érdemes arra, hogy megnézzünk egy több mint egy órás mesét. A színészeken nagyon meglepődtem. Mármint azokon akik a hangokat adták. Nem kisebb nevek szerepelnek itt mint: Freddie Prize Jr., vagy Rob Schneider. Miért adták ehhez a szennyhez a nevüket? Totálisan nem értem meg. Az utóbbi idők egyik legigénytelenebb meséjét láthattuk, és nemhiszem, hogy akár a gyerekeket lekötné. Ha mégis megpróbáljátok jó szórakozást!Pontok.pngimdb.png4,2/10sajat.png3,5/10Borító.pngElőzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr105819456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása