Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Solomon Kane - Kalapos visszavonulás a sátán elől!

2014. február 13. - Nikosssz

történet.png

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.Vélemény.png

A nemrégiben írt Jonah Hex véleményemben azt a Van Helsing-hez hasonlítottam, és ez a film pedig körülbelül a kettő közt állapodik meg. Bár ez még jobban hajaz Helsingre, egy kicsit azért jobb is Hex-nél!  Ha alapból a képi világból indulunk is ki, itt legalább valamivel jobbak voltak a CGI képek, és maga a táj ábrázolás is. Azonban a filmnek eléggé sajátossága az a tulajdonsága, hogy szinte állandóan havazik. Nagyon tetszik az effekt, tényleg brutál jól hat.. Egy ideig. Utána már csak idegesítő, hogy még a zárt helységekben is megjelenik egy két hópehely! 

A történet szál eléggé bejött nekem, pedig általában nem rajongom a hasonló stílusú filmekért. Az olyanokra gondolok, amik szinte szürkén tárják elénk a világot, és nagy csatákat idéző harci jelenetek vannak benne. Ez valahogy mégis bejött, mert egy kis misztikummal igencsak fel lehet dobni a kedvem! Ebben pedig akadt bőven az is. Az egyes jelenetek eléggé olyanok, hogy bőven ki lehetett volna hagyni őket, és még jobb lett volna. Az okés, hogy keresztre feszítik a főszereplőt, de legalább akkor hagyták volna annyiban nem pedig leszedik, és főleg nem olyan módon. Ami még tetszett, az az, hogy nem voltak eltúlozva a fegyverek, hanem kb. korhoz illő balták, és hasonló fegyvereket használtak. A lovakat eléggé hiányoltam, hiszen az ilyen filmekben megszokhattuk, hogy mindenhová azzal mennek, ebben pedig a főhősünk inkább gyalogol. Ha már megint kritizálunk, akkor még a jelmezekre is kivetném a hálót, mert azokkal 90%-ban nem voltam megelégedve. Nem is nagyon tudok okot mondani rá, csak egyszerűen nem éreztem úgy, hogy ez kell ide.

A színészekről beszélni sem kéne, de mégis megteszem. Egyszerűen mindenki olyan, mintha nem is akarna játszani az adott filmben, csak egy barát kedvéért vállalták volna. James Purefoy a főszereplő nagyon gyengén alakít főleg, ha nézzük, hogy más filmekben/sorozatokban zseniálisan hozza a karakterét. A 85 éves Max von Sydow pedig szintén hozott már jobb formát filmekben, és az idő múlása már nagyon meglátszik rajta.  Rachel Hurd-Wood.. Kevés filmje ellenére még talán ő az aki próbált valamit színészkedni. Legalábbis a visítós jeleneteit hozta, lehet a vérében van!

Az átívelései a filmnek néhol nagyon vontatottak voltak, de legalább kitöltötték a játékidőt elég sok korrekt jelenettel, és ezek a jelenetek ritkán jöttek elő. Kellően hosszú előzményt szenteltek a filmnek, és kellően kalandos útra indították a főhőst. A párbeszédek a színészek között nekem nagyon bejöttek. Talán az egyik legnagyobb plusz az amúgy csak közepes filmben! Jó szórakozást!Pontok.pngimdb.png6,1/10sajat.png6,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr545811559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása